Timişoara: Colterm a pornit căldura în calorifere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Colterm a pornit căldura în calorifere
Timişoara: Colterm a pornit căldura în calorifere

Valul de frig a determinat conducerea producătorului timişorean de agent termic să dea drumul la căldură. Dacă vremea va reveni la temperaturile „normale“ de săptămâna trecută, Colterm va sista livrarea de energie termică.

Legislaţia din România permite livrarea agentului termic în sistem centralizat atunci când mercurul din termometre coboară sub 10 grade Celsius trei zile consecutiv. Noaptea trecută a fost pentru prima dată când temperatura din Timişoara a scăzut sub 10 grade. Conducerea Colterm a decis, însă, să dea drumul la căldură începând de astăzi, având în vedere că prognoza meteo anunţă o răcire accentuată a  vremii.
„În primă fază începem cu probele la cald, pentru zonele în care mai sunt probleme, urmând să creştem sau să mai scădem temperaturile în funcţie de vremea de săptămâna viitoare“, a spus managerul Colterm, Aurel Matei. Acesta a mai spus că dacă temperaturile vor creşte, căldura poate fi chiar oprită, dar aceste variaţii sunt păguboase pentru Colterm.

Se depun cererile pentru ajutoare
Primăria preia, începând tot de astăzi şi până în 27 octombrie, cererile de ajutoare pentru cei care se încălzesc cu gaze, lemne, cărbuni sau alte tipuri de combustibil. Ajutoarele se acordă celor cu venituri de până la 425 de lei pe membru de familie, în baza unei declaraţii pe propria răspundere. Cererile se depun la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară din Bulevardul Regele Carol I, numărul 10, după următorul program: zilnic între orele 08.30-16.30, cu excepţia zilei de marţi, când programul cu publicul este între orele 08.30-18.30. Reprezentanţii municipalităţii atrag atenţia că ajutoarele se vor acorda numai în baza unor anchete sociale, pentru a evita cazurile în care „bogătaşii“ iau ajutoare la căldură.

Preţuri neschimbate la căldură
După ce a declanşat un adevărat scandal în această vară, preţul la gigacalorie rămâne neschimbat. Consiliul Local Timişoara a dat în şedinţa din iulie o hotărâre de creştere a preţului de facturare la gigacalorie de la 162 la 187 de lei. Prefectul Mircea Băcală a atacat însă hotărârea în instanţă, iar până la judecarea ei, preţul căldurii rămâne acelaşi cu cel de anul trecut.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite