Timişoara: Livia Coloji, ilustratoarea din spatele cărţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Livia Coloji, ilustratoarea din spatele cărţilor
Timişoara: Livia Coloji, ilustratoarea din spatele cărţilor

De patru ani lucrează ca ilustrator de cărţi, felicitări sau cărţi poştale, reuşind să îşi asigure locul pentru o ilustraţie în fiecare număr al revistei „Esquire Magazine”.

Profil
Născută - 9 februarie 1981, Oraviţa
Educaţie - Facultatea de Arte, secţia grafică
Experienţă - Grafician ilustrator
Familie - Necăsătorită

A fost odată ca niciodată o fetiţă care, în copilărie, desena şi colora constant. “În copilărie mi-l amintesc pe tatăl meu pictând foarte frumos şi mult timp am fost impresionată şi inspirată de el. Dacă există un fel de talent, cred că era la noi în familie înainte să mă fi născut”, a povestit Livia Coloji. Iar această fetiţă a crescut, şi tot crescut, uitându-se la multe desene, pe care nici atunci când a fost deja mare nu le-a ignorat. Iar după ce a devenit matură, s-a hotărât să deseneze, îndeosebi, tocmai personaje pentru cărţi de copii.

Branduri celebre
Dar Livia nu s-a oprit aici, şi, în scurt timp, a atras atenţia unor clienţi precum RedBull, Pepsi, Santal, Avon, Apele Romane, Unicredit Tiriac sau Smart, pentru care a realizat ilustraţii de publicitate. “Prin colaborare cu diverse agenţii de publicitate din Bucureşti, am ajuns să lucrez la proiecte foarte interesante şi diverse pentru aceşti clienţi. Astfel, am făcut ilustraţii pentru afişe, invitaţii, broşuri, calendare, materiale educaţionale în diverse campanii şi, inevitabil, ilustraţii pentru web”, a precizat Livia. Iar drumul ei a tot continuat, iar tolba palmaresului s-a tot mărit. A ajuns să colaboreze cu revista Esquire Magazine, ediţia din România. “Cu Esquire am început colaborarea la sfârşitul anului trecut şi de-atunci încoace apar în fiecare număr cu cel puţin o ilustraţie”, a spus Livia.

Pagini pentru copii
Povestea ei a alunecat uşor şi spre paginile din cărţile de poveşti sau cele educaţionale destinate copiilor. Iar în prezent, se poate lăuda cu un „palmares” de şase cărţi.
„Am ilustrat şase cărţi până în prezent şi lucrez la a şaptea, trei am realizat singură şi trei cu colegul meu Răzvan Cornici. Din toate însă, două sunt foarte importante. Mă refer la «Întoarcerea lui Arpagic», de Ana Blandiana şi la o carte la care am lucrat anul acesta şi va apărea la editura Cărţile Lucia Muntean”, a povestit Livia Coloji. Şi desigur, Livia a continuat să tatoneze cu succes şi alte poteci, iar în urmă cu doi ani, a lansat împreună cu Răzvan Cornici o serie proprie de felicitări de Crăciun bazate pe desenele lor. Felicitările se vând în librării.

Întrebări şi răspunsuri
Ai primit propuneri pentru ilustrarea unor desene animate?
Deocamdată nu. Acolo lucrurile stau puţin altfel. Este o muncă de echipă, adică pentru echipe mult mai mari. Este o altă specializare decât am eu.

Ai fost vreodată în alte ţări?
Am fost de nenumărate ori în mai multe ţări. Ultima dată am fost la Varşovia, la invitaţia Bibliotecii Judeţene „A. D. Xenopol” din Arad, unde am participat cu o lucrare la Colocviul Internaţional de Ilustraţie Animaliter. Acest colocviu face parte dintr-un proiect european mult mai mare, desfăşurat pe o perioadă de câţiva ani, în colaborare cu mai multe ţări din Europa.


Ce-i place
„Îmi plac, în continuare, foarte mult cărţile, îndeosebi cele cu conţinut bun şi aspect bun bineînţeles. Încep să strâng din ce în ce mai multe şi ajung să nu mai am loc de ele. De asemenea, îmi place arta contemporană”, a descris Livia.

Ce nu-i place
„Nu-mi place căldura mare, nu-mi place înghesuiala din mijloacele de transport în comun şi de asta încerc să merg mai mult pe jos, a povestit Livia Coloji. De asemenea, ea mărturiseşte că nu-i place supa de ciuperci la plic

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite