Timişoara: Colecţionari din toată ţara s-au întâlnit în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Colecţionari din toată ţara s-au întâlnit în Banat
Timişoara: Colecţionari din toată ţara s-au întâlnit în Banat

Cărţi poştale din toată lumea, timbre sau ziare rare au fost aduse în capitala Banatului de cei mai pasionaţi colecţionari.

Piese cheie care pot completa colecţii valoroase, adunate în zeci de ani de pasiune, au ajuns azi în capitala Banatului, la un târg dedicat colecţionarilor, care a reunit participanţi din România, Austria şi Ungaria.

Casa de Cultură a Municipiului Timişoara a reunit astăzi zeci de colecţionari dornici să găsească noi contacte şi să-şi completeze marile colecţii.

„Dacă la început, expoziţiile noastre reuneau 40-50 de persoane, acum numărul participanţilor s-a dublat”, a declarat Remus Dobrican, unul din organizatorii evenimentului de la Timişoara. Astfel, colecţionari din toată ţara şi-au adus în capitala Banatului albumele cu timbre, cărţi poştale, medalii sau insigne, strânse în zece sau chiar 20 de ani de la marile târguri de specialitate.

„Vând doar dubluri sau fac schimb de piese. Nu fac piaţă, ci doar colecţionez monede”, a spus Ţăran Iovan, venit din Reşiţa la târgul colecţionarilor din Timişoara.

Colecţionarii îşi amintesc şi azi despre primele piese care stau la baza colecţiilor cu care se mândresc azi. „Am început să colecţionez bancnote la vârsta de şase ani. Făceam schimb cu prietenii mei şi aşa am început să-mi completez, treptat, colecţiile”, a spus Şandor Trombitaş, colecţionar din Târgu Mureş.

Piesele extrem de greu de găsit pe piaţă au preţuri pe măsura valorii lor. În timp ce unele se vând cu câţiva lei, pentru cele mai vechi, colecţionarii scot din buzunare sute, şi chiar mii de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite