Colectare de anvelope uzate: cauciucurile vor fi transformate în combustibil pentru fabricile de ciment

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Colectarea cauciucurilor se va face în parcarea de la mall
Colectarea cauciucurilor se va face în parcarea de la mall

Pentru că în luna decembrie a anului trecut a avut succes, Eco Club Timişoara în parteneriat cu EcoTires organizează în această primăvară a doua campanie de colectare a anvelopelor uzate din oraşul de pe Bega.

Campania se va desfăşura în zilele de 20 şi 21 aprilie, între orele 10 - 18, în parcarea Iulius Mall. Aceasta are drept scop reducerea numărului de anvelope aruncate la voia întâmplării pe marginea drumurilor sau în locuri neautorizate, prin punerea la dispoziția cetățenilor a unui cadru legal și controlat de colectare în vederea eliminarii lor din circuit.

„Colectarea se va face cu ajutorul unui microbuz pus la dispoziție de către firma EcoTires, iar voluntarii Eco Club vor fi prezenţi în ambele zile pentru a-i aştepta pe posesorii de anvelope uzate. Această acţiune nu implică nici o remunerare, ea făcându-se sub formă de donație de către cetățeni. Anvelopele vor fi mai departe prelucrate şi transformate în negru de fum sau vor fi utilizate drept combustibil pentru fabricile de ciment”, a declarat Adela Mustaţă, de Eco Club Timişoara.

Conform unei Hotărâri de Guvern privind gestionarea acestui tip de deșeu, deținătorii de anvelope au obligația de a nu le abandona pe sol, în apă sau a le incinera decât în condițiile prevăzute de lege.




Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite