Două coduri galbene în Banat: unul de inundaţii, care ţine 36 de ore, şi unul de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avertizarea de inundaţii este valabilă de astăzi, în partea de vest a ţării, începând cu ora 10. Specialiştii au stabilit că următoarele 36 de ore pot aduce la inundaţii, astfel că instituţiile statului au fost mobilizate. Avertizarea de vânt este valabilă de azi-noapte până în această dimineaţă.

Codul galben de vânt face referire la sudul judeţului, specialiştii stabilind că în această parte vântul va bate cu 70-80 de kilometri la oră. Avertizarea este valabilă până la ora 10.

Tot din această dimineaţă, de la ora 10, specialiştii Administraţiei Naţionale „Apele Române" se aşteaptă la creşteri de debite şi depăşiri ale cotelor de atenţie, care vor culmina cu scurgeri importante pe versanţi şi torenţi în partea de vest a ţării.

Conform „Apelor Române", Codul Galben se instituie pe râurile Bârcău (Bihor), Crişul Negru (Bihor), Crişul Alb (Arad şi Hunedoara), râul Timiş (Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş), Bârzava (Caraş-Severin), Moraviţa (Timiş), Nera (Caraş-Severin) şi Caraş.

Codul Galben reprezintă riscul de viitură sau creşteri rapide ale nivelului apei, care nu pot provoca pagube semnificative, dar necesită o vigilenţă sporită. Codul Galben este în vigoare până mâine, la ora 16.00.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite