Timişoara: Club de fotbal de 80 de ani în pragul dispariţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Club de fotbal de 80 de ani în pragul dispariţiei
Timişoara: Club de fotbal de 80 de ani în pragul dispariţiei

Cei de la CFR Timişoara nu au fost programaţi în etapa trecută din Liga a II-a, iar la următoare neprogramare echipa va fi exclusă din competiţie.

O datorie de doar 7.000 de euro este pe cale să provoace dispariţia unui club cu vechime în fotbalul românesc. Rămasă fără sponsori şi fără sprijinul regionalei CFR, echipa îşi continuă activitatea din inerţie. Retrogradaţi în Liga a III-a la finalul sezonului trecut, "feroviarii" au rămas totuşi în eşalonul secund după retragerea altor echipe. Litigiile cu foştii jucători au dus la neprogramarea în etapa a 9-a a campionatului, în meciul cu CS Otopeni.

"Am trimis hârtiile la Federaţia Română de Fotbal, acte care dovedesc faptul că cei doi jucători acceptă amânarea plăţilor, iar acum aşteptăm decizia lor. Că meciul va fi reprogramat sau că vom pierde cu 0-3 la masa verde nu ştiu", a spus antrenorul Florin Bugar, unul dintre cei care încearcă să ţină CFR Timişoara în viaţă.

Chiar dacă echipa va avea posibilitatea să continue acest sezon, viitorul pare sumbru. "Nu se întrevede niciun sponsor la orizont, încă trăim din prietenii, iar de promisiuni ne-am săturat. Dacă mai apare vreun litigiu asemănător, clubul va muri", a declarat tehnicianul.

Caută înţelegere

Lipsa de sprijin din partea autorităţilor şi a foştilor jucători îi descurajează pe cei care încearcă menţinerea clubului pe linia de plutire. "Mă deranjează faptul că o parte din foştii jucători nu ne păsuiesc. Nu contestă nimeni că e vorba de munca lor, care trebuie plătită, nu e ca şi cum am avea banii în cont şi nu vrem să-i dăm. Şi dacă ne desfiinţăm în urma acestor probleme, tot n-au de unde să-şi primească banii. Mulţi dintre ei au înţeles, dar nu toţi", a mai spus Florin Bugar. "Timişoarei nu-i pasă deloc de CFR, iar regionala CFR e praf, de fapt cu CFR-ul e grav la nivel naţional", a mai spus antrenorul.

CFR Timişoara s-a înfiinţat în 1919, sub denumirea CS Sparta CFR. Timp de şase ani clubul dispare din peisajul fotbalistic autohton, însă revine în 1933, sub denumirea de CFR Timişoara. Cea mai mare performanţă din istoria clubului este jucarea finalei Cupei României în sezonul 1947/48, pierdută cu ITA Arad.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite