Timişoara: Clienţii cafenelelor şi berăriilor sunt invitaţi să îşi pună mintea la contribuţie (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Camarila Culturală a pus la cale un mod inedit de a provoca publicul la jocuri ale minţii. Clienţii au avut ca parteneri de joc tineri deghizaţi în statui.

Timişorenii care s-au plictisit acasă au avut parte de o seară inedită în clubul Bierhouse. Cei prezenţi în berăria din Piaţa Unirii au fost invitaţi la un exerciţiu de inteligenţă şi îndemânare. Statui albe şi negre au prins viaţă şi i-au provocat pe clienţi să intre în jocuri de societate, la care trebuia să îşi pună şi mintea la contribuţie. Ideea aparţine „Asociaţiei Camarila Culturală”

Am repetat experienţa de la festivalul Plai, unde statuile vii i-au invitat pe cei care au venit la concerte la jocuri de societate. Am ales acum clubul ca un spaţiu alternativ. De obicei facem lucruri la care nu te aştepţi. Nu am vrut să aducem jocuri de noroc, ci doar de îndemânare şi la care trebuie să îşi pună mintea la contribuţie”, a declarat Adriana Gaită, preşedintele Asociaţiei Camarila Culturală.

Concentrare mare la mese

Statuile vii i-au invitat pe amatori să joace şah, dame, scrabble, maroco, moara şi alte jocuri de inteligenţă. Fiecare masă din berărie a fost ocupată de jucători. Au intrat în joc atât cunoscători, cât şi novici. “Vrem ca tinerii să asimileze actul cultural prin cultivarea sensibilităţii estetice şi a capacităţii de analiză. Vrem să îi facem să comunice prin experienţe, prin participarea la propriul act de creaţie. Reuşim prin activităţi alternative în spaţii neconvenţionale”, a mai spus Adriana Gaita.

Asociaţia Camarila Culturală este unică în Timişoara prin statuile vii. Tinerii deghizaţi îşi fac apariţia la diferite evenimente şi uimesc asistenţa printr-o voinţă excemplară, rămânând nemişcaţi zeci de minute.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite