Timişoara: Cleopatra, preamărită cu 35 de bani şi planuri concrete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Cleopatra, preamărită cu 35 de bani şi  planuri concrete
Timişoara: Cleopatra, preamărită cu 35 de bani şi planuri concrete

Toţi colegii fetei, chiar şi elevii din internat, au aderat la club, gratis sau plătind o taxă de 35 de bani.

După o excursie de o săptămână în Egipt, Ioana Huţanu s-a întors fermecată de chipul Cleopatrei şi de toată magia lucrurilor antice. La fel ca şi colegul ei, Alex, preşedintele cu patru secretare, a povestit colegilor dorinţa ei de a înfiinţa clubul „Cleopatra”.

„Mi-a plăcut foarte mult Cleopatra pentru că mereu m-au fascinat prinţesele, mai ales că totul s-a petrecut demult şi totul e antic”, a povestit Ioana Huţan, şefa clubului „Cleopatra”.

Prima decizie de pe poziţia de şefă a fost transformarea unui caiet de desen într-un plan de bătaie al clubului „Cleopatra”. Prima foaie a caietului de sarcini are însemnată numele celor 38 de membri care au decis să intre în club.

„Am trecut într-o parte pe cei care sunt din internat şi pe cei din clasa mea. Dintre toţi, sunt şi colegi care au plătit taxă de participare 35 de bani, dar nu este obligatoriu. Cu suma pe care o voi aduna, voi face o revistă despre Cleopatra, pe care o voi da la toţi colegii”, a precizat Ioana.
Între timp, fetiţa nu a ezitat să pregătească, fără buget de la colegi, o revistă, căreia i-a dat un aspect antic prin creioane.

Planuri şi strategii

Micuţa Ioana a trecut printre sarcinile de viitor realizarea unor brăţări, cercei şi eşarfe egiptene. Pentru toate a realizat deja schiţele modelelor, urmând doar procurarea materialelor potrivite şi confecţionarea lor. „Vrem să mai facem tricouri, embleme şi steaguri, toate cu desene inspirate din cultura egipteană”, a indicat şefa clubului.

Deşi s-a ţinut doar o şedinţă până acum, Ioana pregăteşte multe altele, dorind neapărat  să finalizeze coregrafia dansului „Cleopatra”, pentru care momentan are doar două desene, care ilustrează doi omuleţi într-o anumită poziţie de dans.

Rivalitate blândă

Din proaspăta activitate în club nu au lipsit nici micile conflicte, pe care Ioana le-a rezolvat cu diplomaţie. „O prietenă foarte bună de-a mea, a avut şi ea un club, „Egiptul antic”, dar l-a desfiinţat şi a venit cu pretenţia să fie direct şefă în clubul „Cleopatra”, dar nu am lăsat-o”, şi-a adus aminte Ioana.

Ştie totul despre viaţa Cleopatrei

După vizita pe care a făcut-o în Egipt, Ioana nu s-a oprit până nu a aflat totul despre Cleopatra. „Am fost atentă la ce a spus ghida noastră când am vizitat Egiptul, am mai luat de pe internet puţin şi am şi scris un proiect despre viaţa Cleopatrei”, a descris micuţa Ioana Huţanu.

Colegele ei o susţin în ceea ce face şi nu ezită să arate că şi ele ştiu detalii despre Cleopatra. „Cleopatra este mult mai mică decât noi, s-a născut în 69 î.Hr”, se distrează în grup colegele Ioanei, şefa clubului „Cleopatra”.

Interviu cu micuţa „Cleopatra”

Ai cerut doar 35 de bani până acum pentru participarea în club, de ce?
„M-am gândit să strâng bani doar pentru o revistă despre Cleopatra, să nu cer prea mult de la ei. Dar poate că am să cer pentru o viitoare excursie pe care o planific în Egipt, cu toţi colegii mei”

Mişcările din dansul pe care îl pregăteşti sunt tipic egiptene?
„Da, dar până acum, am schiţat doar începutul şi sfârşitul dansului. O să stabilesc împreună cu colegii, la o şedinţă separată, ce coregrafie vom alege”

Cum au reacţionat colegii tăi când le-ai spus de club
„Le-a plăcut, au fost şi câţiva care s-au m-ai gândit dacă să adere, dar, în mare, li s-a părut interesant”

Mi-ai spus că vei face tricouri şi bijuterii egiptene, le vor purta colegii tăi când vor dansa?
„Poate, habar nu am, la asta nu m-am gândit încă”

Cum arată revista pe care ai început-o singură?
„Am colorat-o cu creioane, ca să pară antică. Iar toată revista este despre Cleopatra. Încă nu este gata, dar o să muncesc mult ca să o termin”

Văd că ai trecut în caietul de sarcini toate gândurile tale, au vreo ordine?
„Nu prea, la început mi-au venit foarte multe idei şi le-am scris pe toate, motive, scopuri şi de toate”

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite