Claudiu Şatran, soţul studentei criminale: "Am văzut-o pentru un moment pe fetiţa mea. Cu mâinile avea probleme"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Claudiu Șatran a răspuns relaxat întrebărilor jurnaliștilor
Claudiu Șatran a răspuns relaxat întrebărilor jurnaliștilor

Claudiu Şatran a acordat un interviu televiziunii Antena 3. Soţia sa, Carmen Bejan, a născut un copil cu malformaţii, care a murit după naştere. Soţul tinerei acuză administraţia penitenciarelor pentru situaţia în care a ajuns Carmen.

Şatran a dus un set de întrebări din partea jurnaliştilor soţiei sale, în Penitenciarul de la Rahova. Aceasta a spus că îşi mai doreşte copii, dar nu acum, nu în aceste condiţii. Tânăra a mai spus că fizic îşi revine, dar psihic se simte dărâmată.

Soţul lui Carmen Bejan: "A stat cu fumătoare în cameră pe perioada sarcinii. În ultima perioadă, a stat în cameră cu o femeie care avea păduchi".

"A fost monitorizată pe timpul sarcinii. Dar ea s-a plâns în repetate rânduri, că se simte rău". Claudiu Şatran spune că nu a vorbit cu medicii care au monitorizat-o, pentru că sunt "organe abilitate să cerceteze această situaţie".
"Am văzut-o pentru un moment pe fetiţa mea. Cu mâinile avea probleme", a spus Şatran la replica medicului Dumitraşcu, prezent şi el în sudio.

Despre condiţiile din penitenciar: "Eu nu cred că se ţine o nefumătoare, mai ales însărcinată, cu o fumătoare în cameră. În 29 august a rămas însărcinată. În septembrie, s-a plâns de dureri, s-a dus la medicul penitenciarului, s-a constatat că are infecţie urinară. Infirmiera a spus, atunci când Carmen i-a arătat efectele adverse de pe prospect, că nu este nicio problemă (referitor la antibioticul pe care l-a primit în timpul sarcinii, contraindicat pe timpul sarcinii)".

Medicul Dumitraşcu: "Întâmplarea cu asistenta este o poveste".
Claudiu Şatran: "Soţia mea s-a plâns că ăn mediul penitenciar nu sunt condiţii pentru o femeie însărcinată. S-a adresat instanţei, care a cerut o expertiză de la ANP. ANP a spus că are condiţii pentru o femeie însărcinată. Cred astfel că ANP are o responsabilitate. Dacă aş fi dus-o eu la medic, nu ar fi trebuit să-mi îngrop acum fetiţa".

Paula Iacob, avocat: "Sunt aici din partea Asociaţia femeilor de carieră, în calitate de apărător al drepturilor omului. Este mai obiectiv domnul Şatran". "În momentul în care a fost adusă în Bucureşti, la Rahova, unde sunt medici şi aparatură, de ce nu s-a spus nimic? Ea este deja pedepsită, nu trebuia pedepsită şi a doua oară".

Claudiu Şatran, despre modul în care s-a cunoscut cu soţia sa: "Şi eu am fost student la Medicină. I-am trimis o scrisoare de Crăciun, şi apoi am continuat să corespondăm. Ne-am văzut după un an. Ne-am logodit în octombrie. La a doua, a treia vizită am cerut-o de nevastă. M-am îndrăgostit de ea. Nu este fata descrisă în presă"

Despre aşa-zisa pedeapsa divină, moartea copilului ei: "Nu este corect. Se presupune că a făcut ce a făcut. Mulţi colegi de-ai mei sunt în penitenciar, condamnaţi fătă probe"

Despre prima întâlnire cu Carmen: "Am fost foarte impresionat de frumseţea ei. Nu am întrebat-o despre crimă, ea mi-a povestit după mult. Eu am acceptat-o aşa cum este- Nu am plănuit copilul aşa cum se spune, nu a fost un plan diabolic".

"Mi-a scris în scrisoare că şi-a cumpărat testul de sarcină, din banii proprii. Am fost foarte emoţionat când am aflat. Pentru noi e un dezastru ceea ce s-a întâmplat".

Despre Carmen, după naştere: "Nu prea am putut vorbi cu ea, plângea încontinuu. Stătea în pat, în perfuzii".

"Dacă aş fi ştiut din timp, aş fi luat măsuri. Tot timpul mi s-a spus că fătul era ok. Acum, nu ştiu ce aş fi făcut dacă aş fi ştiut atunci".

"Încerc să fac rost de bani acum, să-mi duc fetiţa acasă. Am făcut o cerere la ANP, pentru transportarea cadavrului. Mi se pare omenesc să se ocupe de asta, având în vedere că ei au adus-o la Bucureşti".

Despre viaţa sa după puşcărie: "Ai cazier, nu te vrea nimeni. Am încercat să muncesc, dar nu te bagă nimeni în seamă".

Claudiu Şatran: "ANP-ul mi-a omorât fetiţa!"

Concluzia lui Claudiu Şatran: "Ne-am dorit să fim o familie. Să ne creştem copilul în condiţii normale".

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite