Clase speciale de mecanici de aeronave la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu începerea următorului an de studii, Grupul Şcolar „Tudor Tănăsescu” din Timişoara va avea o specializare nouă: mecanici de aeronave. Inspectoratul a fost de acord cu cerere unei companii private de aviaţie. 

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar din Timişoara şi-au dat acordul pentru înfiinţarea unei noi clase, în care tinerii vor avea ocazia să înveţe tainele mecanicii de avioane. Dezvoltarea aeroportului internaţional „Traian Vuia” le va oferi acestora şansa să lucreze, în viitor, într-un domeniu în care forţa de muncă este în scădere, din cauza „îmbătrânirii” meseriei.

Clasa de mecanici de aeronave se va înfiinţa de la 1 septembrie, la Grupul Şcolar „Tudor Tănăsecu”. „În prima instanţă, până în clasa a X-a, sunt clase normale de mecanică. Începând cu clasa a XI-a, se trece la specializarea în domeniul aeronavelor. Ideea a venit de la o companie, care ne-a cerut practic ajutorul”, a explicat Halasz Ferencz, inspector şcolar adjunct. Este posibil ca alte două şcoli din oraş să înfiinţeze asemenea clase.

Clase de tipografi

Înspectoratul şcolar a mai avut un moment în care i s-a solicitat înfinţarea unei secţii speciale. „Acum trei ani, am înfiinţat la Electrotimiş o secţie de tipografi. Noi trebuie să ţinem cont de cerinţele pieţei. Am spus mereu că dacă cineva are idei, poate să vină cu o propunere scrisă”, a declarat Halasz Ferencz.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite