Clădire modernă în plin centrul istoric al orașului: "Adaptăm Timișoara la realitățile de azi'

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost semnate două noi contracte de finanțare europeană pentru proiectele Centrului Județean Multifuncțional pentru susținerea afacerilor și Modernizarea serviciului pentru protecția copilului și familiei, în valoare de aproximativ 77,90 milioane lei (17,91 milioane de euro)

Doi noi proiecte în valoare de aproximativ 77,90 milioane lei (17,91 milioane de euro), care vizează dezvoltarea Timișoarei, au fost semnate astăzi de Constantin Ostaficiuc, președintele CJT și Adrian Orza, viceprimarul Timișoarei. Proiectele vor primi finanțare prin programul Regio.

Proiectul Consiliului Județean vizează realizarea unei clădiri moderne și a unei structuri de afaceri care să susțină cu prioritate firmele ce activează în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor în Regiunea Vest.

“Prin localizarea unui număr de 40 de intreprinderi mici și mijlocii în cadrul acestei structuri de sprijinire a afacerilor, se estimează crearea unui număr de 320 de locuri de muncă. Durata de implementare este de 31 de luni”, a declarat Constantin Ostaficiuc. Valoarea totală

Centrului Județean Multifuncțional pentru susținerea afacerilor, care se va construi în plin centrul orașului, în parcarea de lângă Hotelului Timișoara. Valoarea proiectului este de 76,35 milioane lei.

“Este pentru prima dată când o asemenea clădire modernă se va ridica în zona centrală. Am zis că e bine să îmbinăm trecutul cu viitorul, tradiționalul cu modernul și adaptăm Timișoara la realitățile de azi. Au fost discuții pe tema încadrării în arhitectura centrului istoric. Aici va funcționa și biblioteca județeană, un muzeu al tehnicii și se va face și o parcare pe două niveluri care să rezolve o parte din problemele șoferilor din zonă”, a mai spus Ostaficiuc.

Proiect pe servicii sociale

Proiectul Primăriei Timișoara se referă la Reabilitarea, modernizarea și echiparea infrastructurii serviciului pentru protecția copilului și familiei. Vizează creșterea calității serviciilor de asistență socială destinate prevenirii abandonului și instutuționalizării copilului și extinderea spațiilor destinate activităților sociale.

“De data asta este vorba de un proiect pe servicii sociale. Există foarte multe familii care sunt trecute de unii la categoria <loser>. Noi continuăm să atragem proiecte europene. Timișoara are un excendent de proiecte depuse privind aspecte sociale, mediu, infrastructură, mediu de afaceri”, a spus Adrian Orza.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 1,55 milioane lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite