Ciuperci gigantice descoperite în apropiere de Recaş: "Sunt cele mai mari din ţară" GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un timişorean plecat la pescuit pe malul canalului Bega s-a întors acasă cu o captură impresionantă de ciuperci. Langermannia Giganteea este originară din Marea Britanie, dar nu se ştie cum a ajuns să crească în judeţul Timiş.

Zoltan Juhasz spera să nu se întoarcă acasă cu mâinile goale de la pescuit şi aşa a fost. Nu a fost însă vorba de peşte, ci de câteva exemplare inedite de ciuperci, pe care le-a descoperit la marginea unui păduriş. Ciupercile sunt din specia Langermannia Giganteea, iar cea mai mare dintre ele a cântărit trei kilograme şi jumătate. „Erau ascunse în stuf. Mi-am făcut loc cu maceta. Mai întâi am găsit-o pe cea mai mică. La început am crezut că e un craniu. Apoi am ajuns la cele gigantice”, a declarat Zoli.



Galerie foto cu ciuperca gigantică

Comestibile dar periculoase

Proprietarul unei pizzerii din oraş, Zoltan Juhasz, a încărcat ciupercile în maşină cu gândul că va avea materie primă pentru funghi delicioşi. După ce s-a interest la Universitatea Agricolă despre această specie, şi-a dat seama că nu are rost să rişte. „Nu sunt otrăvitoare, dar ciupercile sunt periculoase pentru că pot suferi diferite mutaţii. Nu puteam să risc. Mi-au spus că sunt cele mai mari ciuperci descoperite la noi în ţară”, a mai spus acesta. Specia Langermannia Giganteea este originară din Marea Britanie, însă nimeni nu ştie cum au ajuns în judeţul Timiş.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite