Ciudăţeniile exotice servite clientilor în restaurantele din Vest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antonio Martinez pregăteşte cu atenţie paella
Antonio Martinez pregăteşte cu atenţie paella

Bucătarii străini din Banat se întrec în bucate care mai de care mai speciale. Coadă de taur, biban mediteranean, calamar umplut cu mazăre sau supă de peşte cu salată verde sunt doar o parte din delicatesele servite.

Papilele gustative ale bănăţenilor se pot delecta, pe lângă sărmăluţe şi mămăliguţa românească, şi cu preparate delicioase din bucătăria internaţională. Maeştrii bucătari se străduiesc nu doar să dea un gust special bucatelor, ci şi să le servească aşa cum trebuie.

Coada de taur la Timisoara

Timişorenii au fost luaţi prin surprindere de oferta celui mai nou restaurant deschis în oraş. Antonio Martinez Rubia, un bucătar cu o experienţă de 25 de ani în spate, a adus preparatele spaniole direct pe mesele timişorenilor. Una dintre mâncărurile cele mai deosebite pe care Antonio le pregăteşte este coada de taur. „Se pune totul crud. E ca un fel de tocăniţă cu usturoi, cu ceapă, ulei de măsline, care este fundamental pentru gătit în Spania, roşii, ardei, foi de defain, vin spaniol", a spus Antonio Martinez.



Supa de peşte oriental

Arădenii sunt daţi pe spate de bucătăria chinezească. Un preparat care are trecere mare printre gurmanzi este o supă specială de peşte, făcută după o reţetă specifică zonei Shanghai, o reţetă despre care se spune că se transmite din tată în fiu. „Este o supă clară, cu salată verde, o combinaţie mai puţin obişnuită pentru noi", povesteşte Uliana Petrescu, reprezentanta restaurantului. Aceasta a mai povestit că supa mai are în ea gomboţi din carne de peşte, diferite soiuri combinate, astfel ca gustul să fie unul desăvârşit.

image

Francezii dau lecţii culinare

Jean Louis Pepino oferă devenilor o masă de Crăciun pe model francez

La Hunedoara, uneltele lui Jean Louis Pepino, un maestru bucătar stabilit la Deva, sunt peste 110 condimente şi circa 3000 de reţete culinare. În micul său restaurant, meniul propus de francez dezamorsează pe loc orice program de menţinere a siluetei. Piept de raţă cu sos de miere şi portocale, ficat de gîscă gras cu mere caramelizate, piept de pui umplut cu creveţi, verdeaţă, anason, în sos de roşii cu fond de raci şi şofran. Cei mai exotici clienţi pot gusta din calamarul umplut, meniu în care aroma fructului de mare este „fecundată" de gustul amestecului dintre ghimbir, mazăre, ananas,  curry şi sos Tabasco. Coloana vertebrală a aromelor folosite de Jean Louis Pepino este „iarba de Provence", un amestec de anason, rozmarin, busuioc şi cimbru.

Specialităţi mediteraneene

Bibanul mediteranian este unul din produsele culinare cu care se laudă unul din cele mai selecte restaurante din Reşiţa. Acesta este un fel de mâncare mai deosebit atât datorită felului în care se prepară cât şi al incredientelor. Montat pe farfurie, bibanul este ornat cu o langustă.



„Este un preparat puţin mai deosebit pentru reşiţeni. Aceştia nu sunt foarte obişnuiţi cu astfel de combinaţii de peşte, scoici, fructe de mare şi langustă. Aici se mănâncă mai mult preparatele tradiţionale,preparatele mediteraniene sunt serivite doar de anumite persoane", a spus Mihai Rezeanu, bucătar.

Bucătarii se laudă cu preparatele lor
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite