City Business Centre din Timișoara, vândut cu aproape 50 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Ovidiu Șandor a realizat o tranzacție de răsunet pe timp de criză. Complexul de birouri din Piața 700 a fost vândut unor sud-africani.

Fondul sud-african de investitii imobiliare New Europe Property Investments (NEPI) a achizitionat complexului de birouri City Business Centre Timisoara, deținut de omul de afaceri Ovidiu Sandor. „Implicarea unui fond de investiţii de talia NEPI constituie o garanţie pentru administrarea şi evoluţia proiectului şi reprezintă, totodată, un angajament pe termen lung pe care ni-l asumăm faţă de chiriaşii noştri”, a anunțat Ovidiu Şandor, care va asigura, până în 2015, administrarea întregului proiect şi se va ocupa de dezvoltarea corpurilor D şi E care urmează a fie finalizate în următorii doi ani.



GALERIE FOTO

Fondul sud-african de investiţii, New Europe Property Investments (NEPI), a preluat pachetul majoritar de acţiuni al companiilor ModaTim Investment S.A. şi ModaTim Properties S.A., controlate de Ovidiu Şandor. Conform surselor din piața imobiliară, tranzacția se apropie de 40 de milioane de euro. Ceea ce înseamnă aproximativ 10 milioane de euro pentru fiecare clădire.

Trei in cinci sunt în funcțiune

City Business Centre cuprinde cinci clădiri de birouri, cu un total de 43.000 de metri pătrați închiriabili. În prezent, sunt deja trei corpuri funcționale, cu 25.000 metri patrați (din care s-au obținut chirii de aproximativ 3,9 milioane de euro în 2011), urmând ca celelalte două să fie finalizate în 2012 și 2013.
NEPI este primul fond de investitii imobiliare listat la Bursa de Valori Bucuresti, pe segmentul de piață creat pentru Real Estate Investment Trusts (REITs).

Fondul mai este listat la bursele de valori de la Johannesburg (Africa de Sud) și de la Londra. Portofoliul NEPI cuprinde proprietăti de tip retail, birouri și proprietăti industriale în România și Germania. Principale active de la noi din țară sunt parcul comercial European Retail Park din Brăila și proiectul de birouri Floreasca Business Park din București.

Citiți și:

Cea mai mare finanţare UE pentru un proiect privat: 7 milioane de euro


Complexul City Business Centre a născut „tripleţi”


A fost îngropată "capsula timpului" la ceremonia pentru birourile all-inclusiv din Timişoara

image

„Gemenii” de 35 de milioane de euro din centrul Timişoarei, cele mai tari clădiri de birouri din Europa de Sud-Est în 2009

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite