Circulaţia bicicletelor, permisă în Piaţa Operei şi în Piaţa Unirii! Eşti de acord?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara vrea să încurajeze mersul pe bicicletă. În acest sens propune mai multe proiecte prin care şoferii să fie încurajaţi să renunţe la maşină pentru bicicletă.

Timişoara este departe de a fi un oraş european din punct de vedere al condiţiilor oferite biciliştilor. Pe lângă câteva linii trasate pe unele trotuare şi unele piste noi, primăria nu a făcut mare lucru pentru încurajarea mersului pe două roţi, circulaţia cu bicicleta fiind încă un pericol real. Cu toate acestea, primarul susţine că în oraş sunt 60 de kilometri de piste. „Principalul obiectiv care va fi urmărit în acest an constă în interconectarea pistelor pentru ciclişti existente în oraş, concomitent cu extinderea reţelei de piste şi corelarea acesteia cu semnalizarea rutieră în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

Cu bicicletele printre copii

Potrivit primarului, un alt proiect al Primăriei Timişoara, pentru încurajarea mersului pe bicicletă este ridicarea interdicţiei pentru biciclete în Piaţa Operei, Piaţa Unirii, Piaţa Traian, strada Alba Iulia şi Ştefan cel Mare. Accesul bicicletelor în Piaţa Operei şi Unirii atrag după sine controverse pentru că zonele au fost consacrate deja ca zone pietonale şi sunt populate de copii mici.

Un alt proiect iniţiat de primărie prevede obligarea firmelor şi instituţiilor publice care au o suprafaţă mai mare de 1.000 de metri pătraţi să asigure rastelui pentru biciclete cu minimum 10 locuri. „Pentru şcolile care nu îşi permit să realizeze acele rasteluri, costurile vor fi suportate de Primăria Timişoara din banii obţinuţi din vânzarea maşinilor abandonate pe teritoriul oraşului”, a mai spus Ciuhandu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite