VIDEO+FOTO Chin alb: Timişoara s-a transformat în Siberia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traficul a fost îngreunat de căderile de zăpadă
Traficul a fost îngreunat de căderile de zăpadă

Zăpadă a dat peste cap, încă odată, viaţa timişorenilor. Apelurile la 112 s-au înmulţit, străzile s-au blocat, coloane de maşini s-au format pe marile artere ale oraşului, în timp ce autorităţile sunt în weekend. Meteorologii dau o veste bună: de luni vine căldura în Banat.

VEZI LIVE CUM NINGE LA TIMIŞOARA
În jurul orei 9, pe lângă ger, timişorenii care au ieşit în oraş au avut viaţă grea din cauza ninsorii puternice. În doar câteva minute, străzile au devenit albe, iar cum firmele de deszăpezire nu şi-au făcut apariţia, întreg traficul s-a dat peste cap. Pe marile artere din oraş se circulă cu dificultate, în timp ce apelurile date de persoane cu probleme de sănătate la 112 s-au înmulţit.

Traficul a fost îngreunat de căderile de zăpadă

De două ori mai multe persoane au ajuns la Urgenţe cu fracturi, după ce au alunecat pe gheţuş. „A fost o creştere exponenţială de cazuri. S-a dublat numărul acestora din punctul de vedere al ortopediei, al cazurilor de lovire prin cădere. Doar marţi am avut 13 internări, ceea ce este imens. Nu am găsit hipotermii severe", a spus Vasile Gavrilă, medic primar în cadrul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean din Timişoara. Nici ambulanţele nu au stat degeaba în ultima perioadă. „Au fost cu 10 la sută mai multe cazuri decât ‚n mod normal în ceea ce priveşte numărul alunecărilor", a confirmat Carmen Dehelean, director al Serviciului de Ambulanţă din cadrul Spitalului Judeţean.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Ninsoarea a mobilizat şi autorităţile. În momentul de faţă, în oraş au fost mobilizaţi nouă agenţi ai Poliţiei Rutiere care supraveghează buna circulaţie.  „Am sunat firmele în măsură să iasă pentru dezăpezire, s-a luat legătura cu drumurile judeţene şi naţionale şi cu Comandamentul de iarnă. Avem agenţi în teren la momentul respectiv şi dacă se impune aceştia vor intra să dirijeze circulaţia", a spus Costică Olaru, agent şef principal. Maşinile de dezăpezire curăţă acum drumurile naţionale şi judeţene.

Meteorologii le dau o veste bună cetăţenilor: de luni vremea se încălzeşte, iar marţi în Timişoara vor fi 10-12 grade celsius în timpul zilei!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite