Timişoara: Cercetătorul atacat cu spray paralizant depune plângere penală împotriva şmecherului agresiv (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Cercetătorul atacat cu spray paralizant depune plângere penală împotriva şmecherului agresiv (VIDEO)
Timişoara: Cercetătorul atacat cu spray paralizant depune plângere penală împotriva şmecherului agresiv (VIDEO)

Smecherul agresiv va fi cercetat penal pentru faptele sale nechibzuite. Deşi cazul a fost intens mediatizat, Poliţia Timiş nu s-a deranjat încă să-l identifice pe agresor.

CITEŞTE şi
VIDEO Academician atacat în parcare de un şmecher cu spray lacrimogen

EXCLUSIV/ Poliţist sancţionat pentru că a fost luat pe capotă de un interlop

Timişoara: Pune la respect şmecherii care îşi fac de cap! (SONDAJ)

Sebastian Muntean (foto realitateatm.ro), bărbatul atacat săptămâna aceasta cu spray lacrimogen, va merge luni la secţia de poliţie unde a raportat incidentul pentru a depune o plângere penală împotriva tânărului care l-a atacat.



„Mi-am scos certificat medico-legal şi urmează să merg la secţia de poliţie ca să fac o plângere. O să merg cu cei doi martori, doi prieteni care erau cu mine când s-a întâmplat totul”, a spus Sebastian Muntean, academicianul atacat.

image

Pregătit de atac

Culmea este că şmecherul dotat cu arma chimică nu a avut nicio jenă să atace, deşi era în curtea Universităţii Politehnica, într-o zonă supravegheată video. Când cercetătorul Academiei Române a coborât din maşină, şmecherul agresiv avea spray-ul în mână şi nu a stat foarte mult timp pe gânduri înainte să îl folosească. „Eu am coborât din maşină să îi spun să mă lase să trec eu primul şi apoi să treacă el. Nu ştiu exact cât a durat conversaţia pentru că, dintr-o dată, am simţit spray în ochi, în nas, chiar pe gură şi m-am aşezat”, a povestit victima. Atacatorul nu s-a sfiit să golească tubul de spray paralizant în faţa victimei. „El a dat bine pentru că şi colegii mei din maşină au simţit”, a mai spus Sebastian Muntean.

Diagnosticat cu arsură de cornee

Diagnosticul primit de cercetătorul ştiinţific este de „arsură de cornee”. „Ochiul stâng este cel afectat, deşi am fost iritat şi pe faţă şi în zona gâtului. Urmez un tratament recomandat de medic şi după o săptămână o să merg la un control”, a continuat academicianul. Din cauza distanţei mici de la care a fost atacat şi a cantităţii mari de spray pulverizat, există riscul ca vederea tânărului să fie afectată permanent. „Este foarte posibil să am probleme cu vederea de acum înainte. Asta o să fie stabilit abia după primul control”, a spus Sebastian Muntean.

Şmecherul poate lua şi 10 ani de închisoare

Conform Codului Penal, şmecherul care a folosit în scop de atac dispozitivul chimic de apărare riscă între 2 şi 10 ani de închisoare, în funcţie de cum va evolua rana pe care victima o are la ochi. Tânărul, momentan necunoscut, va putea să fie acuzat de vătămare corporală sau vătămare corporală gravă, dacă numărul de îngrijiri medicale pentru tratarea academicianului depăşeşte 60 de zile. Dacă ochiul rănit în urma atacului se va trata în 60 de zile, atacatorul riscă o pedeapsă cuprinsă între 1 şi 5 ani de închisoare. 

 CLICK AICI pentru a vedea cum a relatat Realitatea TV Timişoara acest caz

VIDEO 1: Imaginile surprinse de camera de supraveghere. SURSA: realitatea.net

I
ncidentul a fost surprins de camerele de luat vederi din parcarea Facultăţii de Mecanică. Realitatea TV a relatat ştirea şi a difuzat imaginile preluate de pe camerele de luat vederi.



REALITATEA.NET - Un şofer nervos i-a dat cu un spray în ochi unui alt şofer, la Timişoara

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite