Centura Timişoarei este finisată la milimetru ca să fie ca-n Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Porţiunea de centură care permite accesul direct din Calea Lugojului a fost terminată. Cu toate acestea, traficul rămâne închis până la terminarea lucrărilor la spaţiu verde şi marcaje. „Nu am văzut încă în România o astfel de lucrare”, spune omul de afaceri Romeo Dunca, ale căror TIR-uri trec zilnic pe centură.

În urmă cu aproape un an s-a turnat asfaltul pe centura Timişoarei şi, chiar dacă proiectul era departe de a fi terminat, circulaţia a fost deschisă. În această vară, traficul a fost închis pentru turnarea stratului de uzură, dar a rămas neterminată porţiunea dintre Calea Lugojului şi sensul giratoriu de la aeroport. Acum a fost terminată şi această bucăţică, dar circulaţia rămâne închisă până nu se termină lucrarea în cele mai mici detalii. „Mâine se face recepţia şi comisia decide când se deschide drumul. Este o finanţare externă şi se pune în funcţiune numai când este semnată recepţia”, a spus şeful Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) Timişoara, Ioan Maliţa.

VEZI GALERIE FOTO

Unul din principalii beneficiari ai centurii este omul de afaceri Romeo Dunca. Acesta are sute de camioane care circulă zilnic pe centură. „Dacă a stat ani de zile, cred că mai putem să răbdăm încă o săptămână ca să avem un lucru bun. Eu nu am văzut în România o lucrare mai frumoasă decât aceasta, cu spaţiu verde, cu arbuşti la intrare. Stau şi mă minunez că în România se poate face aşa ceva”, a spus Dunca.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite