Centura Lugojului, de 22 de milioane de euro, a fost inaugurată de Boc cu o Dacie Duster

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 10 kilometri de asfalt au costat puţin peste 22 de milioane de euro, centura Lugojului fiind una dintre puţinele lucrări din România finalizate la termen. Prim-ministrul şi ministrul Transporturilor au testat şoseaua cu o Dacie Duster şi un pahar de apă. Doar câteva picături s-au scurs.

AUDIO EXCLUSIV "Succesurile" marca EBA l-au lovit pe Boc: prim-ministrul a anunţat mai multe „proiecturi"

Prezenţa lui Emil Boc şi a lui Radu Berceanu pe centura de ocolire a oraşului Lugoj a atras crema personalităţilor din localitate, fiecare dintre ei testând cei zece kilometri de asfalt. Investiţia s-a ridicat la 22 de milioane de euro, 75 la sută din sumă provenind din fonduri europene.

Restul investiţiei, de 25 la sută, au fost reprezentaţi de bani primiţi de la Guvern. Fiecare kilometru al centurii a costat două milioane de euro, restul banilor fiind folosiţi pentru despăgubirea proprietarilor a căror terenuri se află acum sub stratul de asfalt.

"Până în anul 2011 vor începe lucrările pe toate tronsoanele de drumuri de pe porţiunea Timişoara-Sibiu. Firmele angrenate în aceste lucrări au responsabilitatea să respecte contractele şi termenele de finalizare", a spus Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, pentru Adevărul de seară Timişoara.



Emil Boc a testat cei 10 kilometri de centură cu o Dacie Duster, la bordul maşinii aflându-se şi un pahar de apă. Prim-ministrul a vrut să vadă astfel calitatea şoselei. Doar câteva picături de apă s-au scurs din recipient.



LICK PE POZĂ PENTRU GALERIE FOTO CU BOC LA LUGOJ

image
image

Din cauza centurii de ocolire a Lugojului, proprietarii a cinci case de lângă şosea nu mai au acces auto în propriile curţi. În acest moment, autorităţile încearcă să găsească o soluţie pentru aceştia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite