Centrul Timișoarei eliberat de traficul sufocant. „Verde pentru biciclete” a făcut spectacol

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Transportatorului, zona Cetate din Timișoara a fost închisă pentru mașini și redată pietonilor, bicicliștilor și rolerilor. 

De Ziua Transportatorului, municipalitatea a încercat să ia pulsul timișorenilor în vederea închiderii definitive a circulației mașinilor în centru. Blocarea străzilor din jurul Piețelor Victoriei, Libertății și Unirii au fost primită cu bucurie de pietoni, nu însă și de șoferi. Aceștia din urmă și-au lăsat mașinile parcate pe străzi cu o zi înainte, pentru ca apoi să circule în voie chiar dacă era interzis. Polițiștii care au blocat străzile au avut de dus o veritabilă luptă cu șoferii nervoși. “Nu mai pot. De șapte ore stau aici, sunt plind de praf. Unii vor să înțeleagă că e interzis accesul mașinilor. Trebuie să duci muncă de lămurire cu fiecare în parte. E dezastru”, a spus unul din polițiștii timișoreni. Pentru majoritatea locatarilor, închiderera circulației a fost primită cu entuziasm. “Nu a fost niciodată atâta liniște pe stradă. Și aerul este mai respirabil. Cred că e o soluție ca în centru să nu mai circule mașinile. Așa este în țările civilizate”, a spus Maria Gafencu, care locuiește pe strada Eugeniu de Savoya. Unele străzi au fost luate în primire de skater și roleri, care și-au amenajat veritabile piste de joacă.

Liber pentru biciclete

Bucuroși au fost și bicicliștii care în sfârșit au putut circula în voie prin zona cetate, fără să fie nevoiți să se ferească de mașini. Cu această ocazie, Asociația Verde pentru Biciclete, care a susținut libera circulație a cicliștilor în centru, a organizat o serie de evenimente dedicate bicicliștilor. 

În premieră pentru Timişoara, cei mai buni freerunneri din ţară au făcut demonstraţii în Pieţele Unirii și Libertătii. Au venit la Alba Iulia pentru a arăta ce înseamna deplasarea într-un mod creativ, liber şi individual. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite