Cele mai importante decizii pentru oraş şi stimulente de 130.000 de lei pentru funcţionarii Primăriei Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Timişoara s-a întâlnit astăzi în şedinţă pentru a discuta proiectele importante ale oraşului. Câteva din propunerile de impact au fost amânate. De asemenea, s-au aprobat câteva proiecte care pot fi hotărâtoare pentru viitorul oraşului. Unul dintre ele se referă la parcări.

Pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu de astăzi s-au regăsit mai multe proiecte de hotărâre printre care extinderea serviciului Telpark, donarea şi vânzarea terenurilor obţinute prin legea 112, dar şi un proiect referitor la interzicerea scutirii de la plata impozitelor pe clădiri. Aceste iniţiative au fost amânate, dar s-au aprobat în schimb alte proiecte importante.

Gratuităţi pentru pensionari

Una dintre decizii se referă la facilităţile pe mijloacele de transport în comun din oraş. Pensionarii din Timişoara se bucură în continuare de gratuitate. De asemenea elevii, studenţii sau alte categorii au reduceri. Mai multe detalii VEZI AICI.

Stimulente pentru funcţionari

Aleşii locali au aprobat şi acordarea unor stimulente pentru funcţionarii municipalităţii. Deocamdată nu ştie nimeni cine şi cât ia, dar primarul dă asigurări că totul se face legal. „Ne bazăm pe legi. În limita alocaţiilor bugetare, din venituri proprii există posibilitatea de a acorda suplimente pentru ridicarea treptei de salarizare. Suma era bugetată deja”, a explicat primarul Gheorghe Ciuhandu.

Reguli noi pentru pieţari

Un alt proiect pus în discuţie se referă la pieţele agroalimentare. Iniţiativa, care a devenit hotărâre îi ajută pe producătorii tradiţionali să intre în pieţe, cel puţin teoretic, pentru că în realitate, mafia pieţelor, este înfiptă bine printre morcovi şi pătrunjel. „Locul producătorilor va fi delimitat într-un mod stabilit de Administraţia Pieţelor. Am discutat ca aceştia să fie undeva în mijlocul pieţei, cu inscripţii de genul: producător din judeţul Timiş sau produse ecologice”, a spus iniţiatorul proiectului, Ovidiu Ciuhandu.

Terenuri scoase la licitaţie pentru parcări

O dicizie importantă luată astăzi de consilieri se referă la construirea parcărilor subterane şi supretajate din Timişoara. Mai exact, consilierii au decis ca terenurile primăriei, disponibile pentru astfel de proiecte, să fie scoase la licitaţie, iar firmele interesate să construiască acolo parcările, urmând să-şi amortizeze investiţia şi să lucreze o perioadă de trei ani pentru profit.

Dezbatere publică pentru etnobotanice

Doi consilieri locali au propus scoaterea de pe piaţă a magazinelor de vise. Primarul Gheorghe Ciuhandu a propus însă amânarea unei decizii până la organizarea unei dezbateri publice serioase, pentru că altfel, o eventuală decizie va fi contestată în instanţă şi va fi câştigată fără probleme.


Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite