Cele mai bune perspective de angajare din România sunt în Vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii de pe şantiere trebuie să lucreze în condiţii speciale pe timp de caniculă
Muncitorii de pe şantiere trebuie să lucreze în condiţii speciale pe timp de caniculă

În trimestrul trei al acestui an, previziunea de angajare pentru zona de Vest a ţării indică 20 de procente, cel mai mare scor din România, potrivit celui mai recent studiu dat publicităţii de Manpower. Regiunea noastră este urmată, în acest clasament, de Sud şi Nord-Vest, ambele cu câte 15 procente.

Piaţa muncii din regiunea vestică a României este cea mai activă, potrivit noului studiu al companiei Manpower, intitulat Perspectivele Angajării de Forţă de Muncă România. Vestul conduce topul pe ţară în acest sens, cu o creştere de 20 la sută. „Angajatorii din şapte dintre cele opt regiuni analizate se aşteaptă la creşterea volumului de angajări pe parcursul trimestrului 3, 2012. Angajatorii din Vest raportează cele mai puternice perspective de angajare, cu o Previziune Netă de Angajare de +20%", se arată în studiu.

Dacă în şase din cele opt regiuni analizate perspectivele de angajare faţă de trimestrul trecut au scăzut, în Vest şi Nord-Est situaţia arată cu totul diferit. „În Vest şi Nord-Est sunt raportate perspective mai puternice în ceea ce priveşte angajările, date fiind creşterile de 8, respectiv puncte procentuale faţă de Trimestrul 2, 2012".

Climat bun în Vest
Reprezentanţii Manpower precizează că cifrele de mai sus indică un climat stabil pe piaţa muncii din Vest, în trimestrul următor. „Comparativ cu Trimestrul 2, 2012, Previziunea indică o îmbunătăţire majoră şi o creştere uşoară faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", se arată în studiu.

Pentru România, studiul Manpower este condus de către o echipă de cercetare engleză şi se bazează pe intervievarea unui eşantion reprezentativ de 621 de angajatori. Rezultatele obţinute pe baza acestui eşantion au o marjă de eroare de +/-3,9%.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite