Timişoara: Cele mai căutate facultăţi din vest (TOPUL FACULTĂŢILOR)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai căutată facultate a Universităţii de Vest rămâne Economia, urmată în top de Ştiinţe Politice, Psihologie şi Drept.

CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ:

Ultimele noutăţi pentru admitere

Bacalaureatul din Banat la prima zi de examen

Criza ieftineşte fiţuicile electronice

Ca şi anul trecut, cea mai căutată facultate a Universităţii de Vest din Timişoara este cea de Economie. Specializarea la care visează cei mai mulţi viitori studenţi este cea de Finanţe-Bănci. Pe locul doi se află Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, cu specializarea de Jurnalism. Urmează Psihologia, Geografia, Dreptul, dar şi Limbile Străine. La polul opus se află Facultatea de Chimie.

„Anul trecut, Chimia s-a numărat printre cele mai puţin căutate facultăţi. Am vrea să schimbăm situaţia de anul acesta. Corpul didactic este bun, dar s-ar putea să fie prea bun. Trebuie să facem cumva să devină mai atractiv domeniul”, a explicat Ioan Talpoş, rector al Universităţii de Vest din Timişoara.

Se caută ştiinţele exacte

În cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş”, profesorii se aşteaptă să fie bătaie în primul rând la Facultatea de Farmacie. În cazul învăţământului de scurtă durată, Balneo-Fiziokinetoterapia este atrăgătoare pentru mulţi dintre tineri, la fel ca şi Tehnica dentară. Politehniştii rămân conservatori. Prorectorul Viorel Şerban aminteşte că în urmă cu un an, Ingineria Civilă din cadrul Facultăţii de Construcţii a fost extrem de căutată, la fel ca şi Facultatea de Automatică şi Calculatoare. În cazul acesteia, profesorii se aşteaptă ca cele mai multe cereri să se îndrepte către Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, dar şi spre Ingineria Sistemelor.

La fel de căutate sunt şi Arhitectura, Ingineria Autovehiculelor sau Managementul Producţiei şi Transporturilor. „În ultimii ani, la noi s-au căutat şi Limbile Moderne Aplicate. Încercăm să dezvoltăm Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice”, a explicat prorectorul Viorel Şerban.

Top facultăţi

Universitatea de Vest
1. Economie
2. Ştiinţe Politice
3. Psihologie

Universitatea Politehnica
1. Construcţii
2. Automatizări şi calculatoare
3. Arhitectură

UMF
1. Farmacie
2. Medicină dentară
3. Medicină

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite