Cel mai valoros şlefuitor de talente din baschetul timişorean va fi condus pe ultimul drum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorul Mircea Albu, antrenor la CSS Bega, s-a stins din viaţă la 55 de ani, în timpul turneul final Under 20, care s-a desfăşurat la sfârşitul săptămânii, la Miercurea Ciuc.

Mircea Albu a decedat după semifinala câştigată cu CSS 4 Bucureşti. Acesta s-a prăbuşit în faţa sălii de sport, iar medicii au încercat în zadar să-ş resusciteze, însă antrenorul a pierdut lupta cu viaţa. „Nici în timpul meciului, nici după nu s-a enervat. A ieşit afară să dea două telefoane şi acolo s-a prăbuşit. I-a pleznit inima din cauza bucuriei. S-a văzut la autopsie că din cauza bucuriei s-a spart vasul de sânge. A fost primul şi ultimul infarct pentru el”, a declarat antrenorul Tiberiu Ondreikovici.

Au jucat pentru profesorul lor

Jucătorii aveau însă datoria să joace finala pentru profesorul lor. În meciul decisiv, timişorenii au învins cu 82-47 CSS Viitorul Cluj şi au câşigat primul titlu naţional. „Băieţii s-au mobilizat extraordinar. Seara, am vorbit cu ei, am sunat la preşedintele clubului care a spus că dacă vor să joace pentru domnul profesor să intre pe teren. În finală, au jucat cum nu au făcut-o niciodată. Cu două săptămâni înainte au pierdut la 20 de puncte diferenţă, însă în finală au bătut fără replică”, a mai spus Ondreikovici. Victoria a fost dedicată antrenorului Mircea Albu, fără să facă o sărbătoare din câştigarea titlului. Principalii marcatori bănăţeni au fost Toth George, cu 28 de puncte, Milencovici Zoran cu 16, Olah Alex cu 15 şi Mogoşanu Ovidiu cu 10 puncte.

A crescut cea mai bună generaţie

Mircea Albu a lucrat mai bine de 20 de ani în baschetul juvenil din Timişoara. Acesta i-a descoperit printre alţii pe Ştefan Ciosici, Sorin Argintaru, Cristi Guiu, Paul Miron, Petru Czmor sau Dan Păltinişanu. Actualii jucătorii de la CSS Bega reprizintă însă cea mai bună performanţă a sa. După ce a jucat anul trecut finala cu „U 18”, anul acesta, tinerii baschetbaliştii au devenit campioni.



Cinci jucători din echipă fac parte din loturile naţionale. Mai mult, aceştia s-au calificat şi la turneul final al Diviziei B de baschet, unde au fost înscrişi. Din păcate, ei nu vor mai participa la play-off, mai ales că se desfăşuară tot la Miercurea Ciuc, locul unde a murit Mircea Albu.

„Leii din Banat” aduc un ultim omagiu

Înmormântarea lui Mircea Albu va fi înmormântat astăzi, la ora 15.00, la cimitirul de pe strada Stuparilor. Printre cei care îşi vor lua rămas bun de la profesor vor fi şi jucătorii de la BCM Elba.  „E o mare pierdere. Este dureros că a plecat dintre noi un om care s-a dedicat viaţa baschetului. A fost un şlefuitor de talente. Am vorbit cu jucătorii, când a auzit Czmor că Mircea Albu a murit, a rămas şocat. Se întreba <antrenorul meu a murit?>. A fost cel mai valoros şlefuitor de talente din Timişoara”, a declarat Dragan Petricevici, antrenorul echipei BCM Elba.




image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite