Cel mai mare percuţionist din lume este aşteptat la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizatorii ediţiei a V-a a Festivalului Plai au anunţat primul mare nume care va urca pe scena de la Muzeul Satului. Vedeta care şi-a confirmat participarea la evenimentul care va avea loc în perioada 10-12 septembrie este cel mai mare percuţionist din lume, Trilok Gurtu.

Percutionist de talie mondială, Trilok Gurtu a colaborat de-a lungul timpului cu nume precum John McLaughlin, Joe Zawinul, Jan Garbarek, Don Cherry, Neneh Cherry, Bob Dylan, Eric Clapton, Pat Metheny, Gilberto Gil sau David Gilmour. Cu radacini adanci în tradiţia indiană, Gurtu reuşeste să creeze ritmuri care ridică în picioare zeci de mii de spectator, în toate colţurile lumii.

Desemnat timp de cinci ani cel mai bun percuţionist al lumii, indianul are o carte de vizita impresionantă. 126 de albume, 54 de compilaţii, cinci DVD-uri, iar muzica sa este dată ca exemplu în două cărţi despre performanţa în percutie.
Trilok Gurtu va urca pe scena de la Muzeul Satului Bănăţean în seara zilei de 10 septembrie, artistul acceptând să susţina şi un workshop de percuţie în ziua de 11 septembrie. În urmă cu şase ani, Gurtu a umplut până la refuz sala de concerte a Liceului de Muzică “Ion Vidu”.

Festivalul Plai a început în 2006. Devizia din acest an este “Punţi, nu bariere”, inspirată din vorbele lui Trilok Gurtu: “Noi cream punţi, nu bariere. De asta are lumea nevoie”.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite