Cel mai iubit şi cunoscut scriitor german de literatură pentru copii vine în Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Textele lui Paul Maar, considerate din cauza numeroaselor jocuri de cuvinte aproape intraductibile, au fost tălmăcite cu măiestrie de consacratul traducător Alexandru Şahighian, cel care a tradus în limba română şi o parte din opera Hertei Müller.

Paul Maar, unul din cei mai cunoscuţi autori germani de literatură pentru copii, va realiza în perioada 3 - 8 octombrie 2011 un turneu literar prin România. El va fi oaspetele Centrelor Culturale Germane din Timişoara, Sibiu şi Cluj. Turneul este prilejuit de traducerea cărţii Eine Woche voller Samstage în limba română, ce va apărea la editura Humanitas la sfârşitul lunii septembrie sub titlul O săptămână plină de sâmbete.

Paul Maar s-a născut la Schweinfurt, a studiat pictura şi istoria artei. Astăzi trăieşte ca scriitor şi ilustrator liber profesionist la Bamberg. Este unul dintre cei mai importanţi autori germani de literatură pentru copii şi tineret. A fost distins cu numeroase premii importante, printre altele cu Premiul Fraţii Grimm şi cu Marele Premiu pentru literatură de copii şi tineret al Academiei Germane.

Citeşte şi blogul lui Gerhald Ernst pe reţeaua Idei Libere: Mădălina Manole are un webcam în mormânt*

image
image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite