GALERIE Cel mai harnic poliţist comunitar din Banat: a blocat peste 700 de roţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Bălănescu este agentul Poliţiei Comunitare Timişoara care a dat cele mai multe amenzi în 2010. Poliţistul lucrează la cu echipajul ADP, fiind cel care dispune blocarea roţilor la maşinile pargate neregulamentar, pe trotuar sau pe spaţiul verde. În primele opt luni ale acestui an, agentul a dat peste 700 de amenzi de 400 de lei fiecare.

UPDATE GALERIE FOTO Poliţistul comunitar mărturiseşte că, deşi a dat foarte multe amenzi, nu a avut situaţii în care oamenii să reacţioneze violent. „De obicei oamenii îşi însuşesc faptul că au greşit. Nemulţumirea unora este valoarea amenzilor şi faptul că trebuie să plătească la loc”, povesteşte Florin Bălănescu. Acesta mărturiseşte că nu a avut cazuri în care o persoană să fie amendată trei zile la rând, dar au fost şoferi care într-un an de zile au luat şi trei amenzi pentru aceeaşi faptă. „A fost sancţionat şi a plătit amenda. Și-a recunoscut vina”, a mai spus agentul.

Amenzi dure pe trotuar



Potrivit poliţistului comunitar, cele mai dure amenzi se dau pentru parcarea pe trotuar, faptă pentru care se dispune şi blocarea roţii. „Amenda este 600 de lei, care se poate plăti în 48 de ore, 300 de lei. La asta se adaugă taxa de deblocare de 100 de lei. Practic pentru o parcare neregulamentară cu blocarea roţii atrage o amendă de 400 de lei”, a mai spus Florin Bălănescu.

O săptămână cu roata blocată

Poliţistul comunitar a mai spus că în general timişorenii care se aleg cu roata blocată îşi plătesc amenda cât mai repede. „A fost o situaţie în complexul studenţesc când a stat maşina o săptămână blocată”, a spus agentul. Acesta a mai spus că sunt frecvente în schimb situaţiile în care „gheara” este distrusă. Poliţistul susţine că de obicei se fac diferenţe între şoferii care parchează neregulamentar, dar niciunii nu scapă de amnedă. „Autovehiculele care blochează sunt ridicate. Cele care parchează neregulamentar, dar permit accesul li se blochează doar roata”, a mai completat Florin Bălănescu. Acesta mai are încă doi colegi care lucrează în acelaşi sector. La un calcul simplu reiese că în 2010, dacă fiecare din cei trei agenţi a dat în medie 500 de amenzi, s-au blocat cel puţin 1.500 de roţi, ceea ce înseamnă un venit la bugetul local, de peste 150.000 de euro numai din blocarea şi deblocarea roţilor, fără a lua în calcul banii adunaţi din ridicarea maşinilor.

O prostituată, cea mai amendată timişoreancă



Direcţia Fiscală a Primăriei Timişoara nu a putut pune la dispoziţie timişorenilor cu cele mai mari amenzi. Surse din cadrul primăriei susţin însă că cele mai multe amenzi neplătite le are o prostituată care a cumulat amenzi de peste un miliard de lei vechi. „Este evident că nu se pot recupera aceşti bani. Cu aceste amenzi, în loc să încasezi, pierzi bani pentru că un dosar de insolvabilitate costă 3.000 de lei”, a spus şeful Direcţiei Fiscale din Primăria Timişoara, Adrian Bodo.

Cele mai mari amenzi pentru taximetrişti



Amenzile pentru taximetriştii care funcţionează fără autorizaţie sunt de departe cele mai dure. Un taximetrist care a fost prins fără autorizaţie a primit o amendă de 25.000 de lei. Anul trecut s-au dat cel puţin trei astfel de amenzi. Potrivit datelor de la Poliţia Comunitară, taximetriştii au contestat amenda în instanţă, dar au pierdut procesul.

image
image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite