VIDEO Cel mai cunoscut bucătar italian din România, colegul lui Dan Bittman de la TVR, s-a declarat român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renumitul bucătar italian, Antonio Passarelli, colegul lui Dan Bitman la TVR, sărbătoreşte 18 ani de când a venit pentru prima dată în România. Artist în arta culinară, Antonio spune că el se identifică cu românii şi în România, la Timişoara, este acasă.

Antonio Passarelli a venit în România în 1992, nu ca bucătar, ci ca reprezentant al unei agenţii care lucra cu firme din domeniul textilelor. „Eu am făcut o pauză de nouă ani din meseria mea. Primul restaurant l-am făcut în glumă, iar când am văzut că merge m-am întors la bucătărie. Ce a fost important pentru mine a fost de ce am rămas în România. Am venit pentru trei luni, dar aici mm primit foarte multă afecţiune”, povesteşte Antonio.

Căsătoria: totul a pornit cu un timbru

Antonio şi-a cunoscut soţia, pe Daniela, după patru zile de la venirea în România. Totul a început de la cumpărarea unui timbru. „Eu predam chimia la Şcoala Generală 18 şi mergeam la poştă. Pe drum ne întâlnim cu un domn italian: „Dove la posta”. Nu am vrut să mă opresc pentru că era italian şi lumea era cu idei preconcepute. Prietena mea mai dezinvoltă a spus să îl ajutăm şi să îl ducem la poştă. Acolo am stat la coadă şi i-am cumpărat un timbru pentru care nu am vrut să-i iau banii. Pentru el italian, într-o ţară străină a rămas şocat şi de atunci am rămas prieteni, iar după câteva luni relaţia a avansat”, a pobestit Daniela. „Chiar dacă are peste 40 de ani, Daniela este un copil. Este o persoană curată. Are o valoare pe care nu o pot cântări”, sunt cuvintele lui Antonio la adresa soţiei.

Pasul în televiziune


Celebritatea lui Antonio Passarelli a venit odată cu intrarea în televiziune, unde gătea într-o emisiune de la TVR Timişoara. „Dite Dinesz m-a promovat la TVR Timişoara, după care era în spate Bitman care venea ca un fel de buldozer. Dan nu este pentru mine ca un frate. Este ceva mai mult. Dacă mă sună la trei noaptea la Bucureşti, mă urc în maşină şi mă duc la el, fără să întreb de ce”, a mai povestit bucătarul.



Planuri de viitor


Antonio Passarelli nu este afectat deloc de eticheta pusă italienilor, cum că ar veni în România pentru a cunoaşte femei frumoase. Antonio susţine că el este român. „A fost într-o perioadă în care veneau şi alţi străini, nu numai italieni. Sunt chestiuni pe care le las deoparte. Eu nu mă identific cu italienii. Pentru mine România este casa mea. La Timişoara sunt acasă. Românii sunt în primul rând prietenii mei. Italienii care nu au ştiut să se integreze, e problema lor”, a spus maestrul. Chiar dacă e criză, proiectele lui Antonio nu s-au sfârşit. „Am fost contactat de o altă televiziune, Paprika, unde să predau chestiuni de bucătărie. Am un proiect personal foarte important, dar despre care nu vreau să vorbesc pentru că dacă nu se realizează degeaba vorbesc”, a mai spus Antonio.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite