FOTOGALERIE Cel mai bun sportiv al judeţului în 2010: Adelina Pastor aleargă spre olimpiada de la Londra

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adelina Pastor
Adelina Pastor

Atleta clubului LPS Banatul fost desemnată sportivul numărul 1 în Timiş. Ioan Damaschin a fost ales cel mai bun antrenor al judeţului. Component Lotului Olimpic al României, Adrlina Pastor este una din speranţele tricolorilor pentru Jocurile Olimpice de la Londra.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş a stabilit ierarhiile finalului de an. Pe baza performanţelor obţinute în 2010, în care prioritate au avut competiţiile internaţionale, titlul de sportiv al anului în Timiş a revenit atletei Adelina Pastor. Acesta i-a depăşit pe canotorul Cristian Pârghie şi pe gimnasta Diana Bulimar. “Mă bucur foarte mult că am fost aleasă sportiva numărul unu în judeţ, mai ales că am avut rezultate mai slabe ca în 2009. Ar fi fost şi mai bine dacă nu trebuia să stau o lună de zile din cauza unei accidentări”, a declarat Adelina.



Sportiva cu dublă legitimare LPS Banatul – CSM Timişoara s-a născut la Timişoara, în 5 mai 1993. Eleva liceului sportiv a debutat în atletism în 2004, când a ocupat locul I la concursul judeţean de cros “Cupa Primăverii”. Se remarcă pentru prima dată în anul 2008, la Campionatul Naţional de junioare, unde obţine două medalii de bronz.

Pregătiri pentru olimpiadă

Adelina Pastor a câştigat 12 medalii în 2010. Cel mai bun rezultat din acest an au fost locurile II şi V la Campionatul European pe Echipe, cu lotul naţional de senioare. La Trialul Olimpic de cadeţi, de la Moscova, în proba de 400 de metri, a ocupat locul doi, iar la Internaţionalele României locul trei. La Campionatul Mondial de junior din Canada a ajuns în semifinale. În competiţiile interne a câştigat şase titluri naţionale la junioare şi două medalii de argint la senioare.



Anul 2010 a fost unul de excepţie pentru Adelina, cu doborârea a patru recorduri personale. Singura problemă a fost o accidentare, datorită căreia a fost doar rezervă la Mondialele de seniori de la Barcelona. Mai are doi ani până la olimpiadă şi eu cred că poate să ajungă acolo, numai să fie sănătoasă”, a spus antrenorul emerit Ioan Damaschin, desemnat antrenorul anului în Timiş.



Adelina Pastor face sacrificii zilnic pentru a participa la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012.  “Proba mea preferată este 400 metri, dar alerg şi la 200 şi 100 de metri. Mă antrenez de două ori pe zi, de luni până sâmbătă, iar duminică merg la sală de forţă. Ca orice sportiv, îmi doresc să fiu sănătoasă. Apoi pot să mă gândesc la obiective. Am destulă ambiţie să ajung acolo unde doresc”, a mai mai spus Adelina.



image
Adelina Pastor
Adelina Pastor
Adelina Pastor
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite