Cel mai premiat artist de jazz din lume va cânta la Gărâna, în Munţii Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de a 14-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz, de la Gărâna, se va desfăşura în perioada 22-25 iulie, în Poiana Lupului. Capul de afiş este reprezentat de Bela Fleck, cel mai premiat muzician de jazz din lume.

Spre deosebire de anii precedenţi, cel mai important eveniment de gen din estul Europei, se va întinde pe patru zile de concerte. Ideea de a face partru zile de festival a venit după ce Bela Fleck, cel mai premiat artist jazz din lume a avut pretenţia să nu mai cânte nimeni altcineva pe scenă în ziua lor. "Este un proiect elitist din care mai fac pate indianul Zakir Hussein, cel mai important muzican din această ţară şi americanul Edgar Meyer. În ziua de vineri vor cânta singuri pentru că au considerat că muzica lor nu are nevoie de antren sau alţi artişti după, a declarat Marius Giura, directorul festivalului de la Gărâna.

Scenă înglobată într-o clădire

Pentru ediţia din acest an, iubitorii de muzică bună vor avea parte de schimbări în ţarcul din Poiana Lupului, unde se desfăşuară festivalul. Organizatorii au ridicat o clădire pe trei nivele, în spatele scenei, unde vor exista restaurante, vestiarele pentru artişti, locuri pentru sunetişti etc. De asemenea, partea de catering se va muta în zona din spate.

Artişti de primă mână

În prima zi, pe 22 iulie, vor concerta Funky Growl, Elina Duni (Elveţia), Terje Rypdal, Miroslav Vitous, Gerald Cleaver (Norvegia, SUA). Vineri este rezervat pentru Bela Fleck, Zakir Hussein şi Edgar Meyer. Sâmbătă, 24 iulie, vor cânta Wolfert Brederode Q-tet (Olanda, Germania), Djabe (Ungaria), Wolfang Muthspiel (Austria), Marcin Wasilewski Trio (Polonia), iar duminică, 25 iulie - Bega Blues Band, Patricia Barber Q-tet (SUA), Trygve Siem&Frode Haltli (Norvegia), Dan Berglund's Tonebrucket (Suedia).

Prezentatorul concertelor va fi Florian Lungu, iar pretul biletelor este de 50 lei pe zi, iar abonamentul costa 170 de lei.



Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite