Timişoara: Magera, “pivotul” care se gândeşte la naţionala Cehiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Magera, “pivotul” care se gândeşte la naţionala Cehiei
Timişoara: Magera, “pivotul” care se gândeşte la naţionala Cehiei

Atacantul Lukas Magera, titularizat de Sabău, a fost jucătorul meciului cu Ceahlăul Piatra Neamţ. Cehul a deschis scorul în secunda 35, a marcat golul de 3-0 în minutul 50 şi a dat o pasă de gol pentru Chiacu.

Mai citiţi:

Timişoara: „Poli” e pe primul loc

LIVE TEXT FC Timişoara – Ceahlăul Piatra Neamţ 6-0 (Magera 1,49 Chiacu 5, 90 Goga 82, 85)

Lukas Magera părea să fi pierdut locul de titular în echipă în detrimental costaricanului Winston Parks. Pentru meciul cu Ceahlăul, Sabău i-a acordat însă şansa să joace din primul minut, iar cehul nu l-a dezamăgit. “Magera m-a convins cu o zi înainte. Mi-a plăcut atitudinea lui”, a spus după partidă antrenorul. “Am fost bucuros că am fost titular şi că am marcat, dar mai importante sunt cele trei puncte. Fiecare meci trebuie câştigat, nu e nimic special că suntem pe primul loc. Sper să evoluez şi mai bine în partidele ce urmeazã”, a declarat cu modestie Magera.

Preferatul lui Duşan Uhrin jr.

Magera a fost transferat la “Poli” în vara anului 2008, de la Banik Ostrava, la insistenţele fostului antrenor Duşan Uhrin junior. Conaţionalul său îl cunoştea foarte bine pe jucătorul cu un fizic impresionant şi a insiatat mult să fie adus la Timişioara. În ultimul sezon din Gambrinus League, Magera a înscris 14 goluri. Atacantul de 25 de ani, înalt de 1,94 m, este cotat la 600.000 de euro. “Este în primii 3-4 atacanţi de acolo. Nu a fost uşor să-l aducem pentru că nu era un jucător liber de contract. Împortant e că am reuşit”, avea să spună Marian Iancu.

Cu gândul la naţională

Lukas Magera spera că venirea la Timişoara îl va propulsa la naţionala cehiei. În această vară a fost convocat la meciul amical cu Malta. Plecarea lui Uhrin junior a pus sub semnul întrebării rămânerea lui la “Poli”. Acesta a ameninţat clubul bănăţean cu FIFA, pentru întârzierea salariului. “L-au dat afară pe antrenorul Duşan Uhrin, cu care am avut foarte mare succes, şi ne datorează bani pentru o lună şi jumătate. Timişoara are timp până la sfarşitul anului să ne plătească datoriile. Dacă nu ni se îndeplinesc condiţiile, atunci ne întoarcem spre FIFA”, a ameninţat Magera, în iarna anului trecut. Fotbalistul a revenit la sentimente mai bune, iar în mandatul lui Gabi Balint, a fost folosit pe postul de mijlocaş, devenind cel mai bun pasator cu nouă pase de gol.

A confirmat încredere lui Sabău

Lukas Magera a salvat echipa timişoreană şi în meciul cu Gloria Bistriţa, jucat în Giuleşti. Sabău şi-a odihnit toţi titularii care au remizat (2-2) la Doneţk, iar cehul a înscris golul victoriei. Atacantul se simte din nou bine la Timişoara, unde şi-a adus şi soţia, care este manichiuristă. În timpul liber, Magera este un împătimit al pescuitului şi a făcut echipă bună pe lac cu fostul polist Bădoi. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite