FOTO Cea mai mare moară din Sud-Estul Europei, deschisă în Timiş, macină făină pentru Irak şi Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare moară industrială din România a fost inaugurată în localitatea Carani, de lângă Timişoara. Acesta va măcina peste 500 de tone de grău în 24 de ore. 

GALERIE FOTO DE LA INAUGURAREA MORII CARANI 5

Moara Carani 5 aparţine holdingului german Aton şi a costat aproximativ 12 milioane de euro. Este moara cu cea mai mare capacitatea industrială de măcinat grău din România şi una din cele mai mari mori din Europa de Sud-Est. Moara 5 Carani are o capacitatea de procesare de 550 de tone de grău în 24 de oră, la care se adaugă alte 120 de tone pe zi, cât macină cealaltă instalaţie, Moara Carani 4. „Prin finalizarea aceste investiţii, Aton Transilvania intră în top 5 producători de făină din ţară, iar brandul <Moara Carani> îşi reia locul înpreferinţele consumatorilor din vestul României”, a declarat Paul Milata, director Aton Transilvania.

Cea mai mare parte a făinii merge la export

Moara Carani este singura moară din România care funcţionează în regim integrat, de la cultivarea cerealelor, recoltare, silozare şi măcinare. Acesta produce o cantitate de 20 de tone de făină pe oră. Cea mai mare parte a făinii de la Carani va merge la export, în Europa şi Orientul Mijlociu. “Datorită războaielor în această zonă există o cere foarte mare de făină. Noi am început negocierile cu cei din Irak şi Afganistan”, a mai spus Milata.


Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite