Ce le doresc capii bisericii timişorenilor de Crăciun: tihnă, sănătate şi voie bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu
Mitropolitul Banatului, Nicolae Corneanu

Şi în 2010, liderii bănăţeni ai Bisericii Ortodoxe şi cei ai Bisericii Catolice ţin să le readucă aminte timişorenilor că Sărbătorile de Iarnă nu înseamnă bucate multe pe masă şi chefuri, ci "adevărul şi viaţa”, respectiv "o neîntreruptă, caldă şi stăruitoare chemare a omului la adevăr, dreptate, milă, faptă bună, dragoste, rugăciune şi pace”.

Pastorala de Crăciun a lui + Nicolae, arhiepiscop al Timişoarei şi mitropolit al Banatului: "Atotputernicul Dumnezeu a binevoit ca şi în anul acesta - în tihnă, cu sănătate şi voie bună - să retrăim taina cea din veac ascunsă şi de îngeri neştiută a mântuirii noastre: Naşterea Domnului Iisus Hristos. La acest minunat popas duhovnicesc inima noastră saltă de sfântă bucurie, reîmprospătându-şi firea din nesecatul izvor de lumină şi putere care a coborât din cer pe pământ cu prilejul naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. Cu toţii suntem încredinţaţi că solia îngerilor din noaptea Naşterii răscoleşte firea noastră şi ne face să cugetăm mai adânc. Înţelesul veştii celei bune de acum 2010 ani: „Întru cei de sus mărire, pe pământ pace, între oameni, bună voire", este ca fiecare din noi să facem tot ce ne stă în putere pentru ca bucuria praznicului să fie cât mai mare, ca toată lumea să se îndestuleze trupeşte şi duhovniceşte din tihna şi harurile lui. De aceea, voioşiei creştineşti din vremea acestor sfinte sărbători, eu îi adaug toată dragostea mea de părinte duhovnicesc, dorindu-vă fiecăruia dintre voi, sănătate, mântuire, spor în toate, pace şi bucurie întru mulţi şi fericiţi ani(...)!"

Pastorala de Crăciun al + Martin, episcop de Timişoara al Bisericii Catolice:

"Crăciunul este mai mult decât oricare altă sărbătoare creştină a anului, sărbătoarea familiei. În plus, anul acesta calendarul rânduieşte sărbătoarea Sfintei Familii, pe care o celebrăm în Biserica noastră Catolică în prima duminică de după Crăciun, foarte aproape de ziua de Crăciun, element care nu face altceva decât să ne ajute a conştientiza şi mai mult faptul că Însuşi Fiul lui Dumnezeu din veşnicie s-a coborât şi s-a întrupat în inima unei comunităţii familiale, crescând „în vârstă şi înţelepciune înaintea lui Dumnezeu şi a oamenilor" (cf. Lc 2,40).

O familie sănătoasă este primul dar de care se poate face părtaş un copil care tocmai a sosit în această lume. Familia integră constituie ordinea dăruită şi dorită de Dumnezeu, fiind cel mai natural şi sănătos lucru care îi poate fi oferit unui om, atunci când mama şi tatăl se apleacă cu toată dragostea, grija şi responsabilitatea asupra copilului lor, făcându-i posibilă o creştere armonioasă şi sănătoasă, dăruindu-i o viaţă şi o dezvoltare în toată puterea cuvântului. Pentru toţi cei implicaţi, pentru părinţi, copii şi fraţi, toate acestea reprezintă o adevărată fericire, bucurie şi binecuvântare. (...)"

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite