Timişoara: Ce învaţă bănăţenii de 100.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Ce învaţă bănăţenii de 100.000 de lei
Timişoara: Ce învaţă bănăţenii de 100.000 de lei

Dai un ban, dar stai în faţă, este motto-ul după care se ghidează părinţii care aleg învăţământul privat pentru copiii lor.

Educaţia la privat scoate din buzunarul bănăţenilor zeci de mii de lei. În schimbul sumelor considerabile de bani, timişorenii se formează în regim „particular” din primii ani de viaţă, până la maturitate.

Creşele particulare dezvoltă imaginaţia micuţilor care abia leagă câteva cuvinte, grădiniţele private le arată cum să se descurce singuri de la câţiva ani, şcolile le oferă educaţie „fără ghiozdan”, liceele îi ajută să plece acasă fără teme, iar facultăţile, specializări care încă nu există în regimul de stat. Totul, contra cost.

Creşa, grădiniţa sau şcoala particulară costă, în medie, 7.000 de lei anual, liceul, 2.000 de lei, iar facultatea, 2.500 de lei pe an. Astfel, părinţii care aleg educaţia „particulară” în locul celei tradiţionale, de stat, trebuie să scoată din buzunar aproape 90.000 de lei, în schimbul cărora vor avea un tânăr specializat în drept, jurnalist sau design, înzestrat cu o minte deschisă şi multă creativitate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite