Catastrofă feroviară cu trei femei ucise: şoferul vinovat a dispărut fără probleme în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giusepe Lancioni a plecat liniştit în Italia fără să dea explicaţii anchetatorilor
Giusepe Lancioni a plecat liniştit în Italia fără să dea explicaţii anchetatorilor

Italianul a intrat cu maşina într-un tren şi a ucis trei femei pentru că nu a oprit la calea ferată. Giusepe Lancioni, de 53 de ani, a plecat în Italia după ce şi-a omorât nevasta, cumnata şi încă o femeie care dorea să meargă în vacanţă în Occident.

Italianul Giusepe Lancioni, cercetat penal pentru că a provocat o catastrofă feroviară şi pentru ucidere din culpă în formă agravantă, nu poate fi găsit ca să dea explicaţii în faţa procurorilor. Italianul nici măcar nu a fost audiat, după ce în 31 august 2009 a intrat din plin cu automobilul Kia în trenul care circula pe ruta Periam Lovrin.

Accidentul a avut loc pe DN6, iar şoferul italian a fost transportat imediat la Spitalul Municipal Timişoara. El a scăpat cu câteva contuzii uşoare, însă imediat după externare a plecat în Italia, înainte să dea ochii cu anchetatorii.

„Pentru că s-a pus în pericol circulaţia feroviară, italianul este cercetat penal pentru producerea unei catastrofe feroviare. Noi încercăm să-l audiem, însă el ne-a transmis că este în Italia şi este bolnav. Solicitarea unei comisii rogatori, care să ne ajute să-l audiem, este făcută, dar procedura este extrem de greoaie", a spus procurorul general Vasile Bâc, şeful Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara.

Lancioni a reuşit să plece liniştit din ţară, fără să fie împiedicat de autorităţi, cu toate că şi-a ucis în accidentul rutier soţia, Dorina, de 41 de ani, şi pe sora geamănă a acesteia, Domnica.

O altă femeie, Cristina Maria Ene, de 36 de ani, a fost şi ea ucisă în urma impactului cu trenul, care a luat foc în urma accidentului. Potrivit mecanicului locomotivei, şoferul italian a ignorat indicatoarele rutiere şi circula cu aproape 100 de km/h când a lovit în plin trenul. „Sunt benzi rezonatoare pe şosea înainte de calea ferată. Trecerea este semnalizată. E plin de indicatoare. A venit cu viteză", a spus subcomisarul Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite