Căţărătorii români au făcut istorie la Cupa Mondială de Escaladă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a avut echipă la şase dintre cele şapte etape ale Cupei Mondiale de Escaladă-Bloc, acesta fiind primul an în care Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă are o astfel de prezenţă în competiţie.

O singură etapă au ratat românii, cea din SUA, costurile unei deplasări atât de lungi fiind prea mari pentru bugetul federaţiei, care şi-a trimis sportivii la etapele din Elveţia, Austria, Rusia, Olanda, Marea Britanie şi Germania.

Deşi în primele etape rezultatele nu au fost încurajatoare, la ultimul concurs, cel de la München, s-au obţinut cele mai bune rezultate din întreaga istorie a participărilor româneşti la această disciplină: Claudiu Miu – locul 31 mondial, respectiv Adrian Margea locul 47. De menţionat că primii 20 de clasaţi, cei mai buni căţărători din lume, sunt profesionişti şi îşi câştigă existenţa din aceste competiţii.

Claudiu Miu este bucureştean, practică escalada de la 12 ani şi este campion naţional en-titre şi campion balcanic la Escaladă-Bloc, în timp ce Adrian Margea, născut la Arad, este considerat cel mai bun sportiv al Banatului în domeniu. Ambii sunt licenţiaţi în economie şi administrează săli de căţărat în Timişoara şi Bucureşti.

Înafară de cei doi prezenţi la München, lotul naţional de escaladă-bloc îi mai cuprinde pe Oliver Batîr (Piatra Neamţ) si Micu Bogdan (Braşov), iar Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă caută în acest moment sponsori pentru a putea trimite reprezentanţi la următorul eveniment important, Campionatul European, programat în Austria la mijlocul lunii septembrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite