Timişoara: Cât îi costă bobocii de clasa I pe părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Cât îi costă bobocii de clasa I pe părinţi
Timişoara: Cât îi costă bobocii de clasa I pe părinţi

Rechizitele şi uniformele şcolare necesare micuţilor care se aşează pentru prima oară într-o bancă solicită portofelele. Uneori, prichindeii ajung la şcoală fără să aibă tot ce le trebuie în ghiozdan, din cauză că părinţii nu sunt pregătiţi.

Lista cu rechizite, pe care un elev în primul an de şcoală ar trebui să le aibă, este foarte lungă. Timişorenii se grăbesc să cumpere caiete cât mai colorate ca să fie pe placul copiilor şi uită de restul lucruşoarelor necesare. „E o listă lungă de obiecte pe care cei mici le vor folosi şi, pe lângă, mai sunt şi mărunţişuri ca etichetele şi coperţile pentru caiete şi cărţi”, a spus Stana Băcilă, învăţătoare.

Ce le trebuie elevilor
De pe biroul elevului boboc nu trebuie să lipsească două caiete de tip 1, pentru cei neiniţiaţi într-ale scrisului, tot atâtea caiete de matematică, un singur caiet dictando, un stilou şi un creion.
„Vor avea nevoie de un bloc de desen, plastilină, forfecuţă, hârtie glasată şi creponată, lipici şi, bineînţeles, acuarele şi creioane colorate”, a continuat învăţătoarea Stana Băcilă. Orele de sport ridică şi ele pretenţii de ţinută.
„Desigur, pentru orele de educaţie fizică o să trebuiască un trening şi o pereche de adidaşi”, a completat Stana Băcilă. Cheltuiala la care vor fi supuşi timişorenii nu este de neglijat. „Am cheltuit destul de mult, undeva la o sută şi ceva de lei, doar cu rechizitele şi încă nu avem tot”, a spus Margareta Cristea.

Prima zi costă mult
Preţul unui ghiozdan simplu, fără desene şi fără prea multe culori, porneşte de la 40 de lei. Blocul de desen cu acuarelele, plastilina şi toate lucruşoarele care îi vor ajuta pe copii să-şi dezvolte calităţile artistice vor depăşi, în total, 50 de lei, în condiţiile în care părinţii fac economii.

Alfabetarul şi numărătoarea sunt obligatorii
Părinţii boboceilor nu trebuie să îşi facă probleme dacă nu au Abecedar, pentru că acesta va fi oferit de şcoli. În schimb, vor fi nevoiţi să cumpere alfabetar şi socotitoare, lucruşoare obligatorii la început de drum care îi vor ustura pe timişoreni la buzunare. Doar alfabetarul costă de la 30 de lei în sus.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite