Timişoara: Cât să rămâi angajat în aceeaşi companie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Cât să rămâi angajat în aceeaşi companie
Timişoara: Cât să rămâi angajat în aceeaşi companie

Companiile din Banat apreciază oamenii care au schimbat cât mai puţine joburi, în cât mai mult timp

Carmen Mateiu sărbătoreşte, în octombrie 2009, zece ani de când lucrează în aceeaşi companie. Pe 25 octombrie 1999, timişoreanca şi-a depus CV-ul la cea mai mare fabrică de anvelope din Banat, care tocmai îşi făcea loc pe piaţa românească. Cu o specializare de economist şi experienţă în domeniu, Carmen Mateiu a trecut cu succes de etapele selecţiei din companie şi a fost angajată pe postul de referent Resurse Umane la Continental AP.

„Simt că este bine în compania în care lucrez şi mă pot dezvolta profesional în cadrul ei”, a declarat timişoreanca. În cei zece ani de muncă la aceeaşi companie, Carmen Mateiu s-a specializat în ţară şi în străinătate, iar acum lucrează în sectorul de gestiune a timpului, în care realizează pontajele celor 1.400 de angajaţi ai celei mai mari fabrici de anvelope din Banat. Continental AP şi-a sărbătorit recent angajaţii care au împlinit zece ani în companie, într-o ceremonie în care au fost premiaţi 23 de salariaţi care sunt în fabrică încă din 1999.

Avansarea în aceeaşi companie


„Angajatorii doresc oameni care nu au schimbat multe locuri de muncă”, a declarat Felix Toma, de la agenţia de recrutare şi plasare a forţei de muncă Adecco. „Am avut companii care au refuzat angajaţi buni, care schimbaseră multe joburi”, a adăugat Toma. Potrivit specialiştilor, tinerii timişoreni au devenit mult mai stabili şi nu-şi mai schimbă joburile o dată la câteva luni, aşa cum făceau până acum.
„Dacă angajatorii sunt stabili, tinerii preferă să avanseze profesional în cadrul aceleiaşi companii”, a explicat Felix Toma. Specialiştii în resurse umane avertizează însă că, în domenii precum vânzările, poate apărea uzura, după opt sau nouă ani de lucru cu acelaşi produs.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite