Câştigătorul competiţiei regionale de dezbateri dezvăluie secretul unui discurs reuşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Funar ne împărtăşeşte tainele oratoriei
Victor Funar ne împărtăşeşte tainele oratoriei

Victor Funar a fost desemnat astăzi cel mai bun orator dintre studenţii care au participat la finala Competiţiei Regionale de Discursuri Publice organizată de ARDOR Banat. Câştigătorul concursului crede că atuul său a fost conţinutul discursului.

Student în anul al doilea la facultatea de Matematică şi în anul I la Facultatea de Litere, pasionat de astronomie, Victor Funar a cucerit în această după-masă arbitrii şi auditoriul deopotrivă cu discursul său despre reformele din sistemul de învăţământ.

Documentarea este cea mai importantă

Pentru a îşi convinge publicul, un discurs trebuie să fie în primul rând bine documentat. „Eu am căutat pe internet aspecte legate de legislaţie, statistici, sondaje, absolut tot despre subiectul pe care l-am tratat", a explicat Victor.

Un discurs bine structurat este mai convingător

După ce ai obţinut informaţia pe care vrei să o comunici, următorul aspect de care trebuie să ţii cont ţine de modul în care îţi structurezi discursul. „Este foarte important ca discursul să aibă o structură clară, să aibă o introducere prin care să îi atragi pe ascultători şi o concluzie care să îi lămurească", a adăugat câştigătorul competiţei.

Încrederea în sine face diferenţa

Oricât de bine ar fi documentat mesajul vorbitorului şi oricât de bine ar fi structurat discursul acestuia, ca să convingă publicul, un bun orator trebuie aibă încredere în sine şi în ceea ce spune. „Dacă tu crezi cu adevărat că ceea ce transmiţi auditoriului este corect, atunci şi ei vor crede", a conchis Victor.

Citiţi mâine ce propuneri de reforme ale sistemului de învăţământ universitar au făcut studenţii participanţi la competiţia de dezbateri.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite