Timişoara: Casă nouă la preţ de casă veche

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Casă nouă la preţ  de casă veche
Timişoara: Casă nouă la preţ de casă veche

Blocajul care a cuprins piaţa imobiliară echilibrează balanţa cu preţurile la apartamente noi şi vechi din Banat.

Sezonul prelungit de reduceri care a cuprins piaţa imobiliară a ieftinit cu până la 30 la sută preţurile la apartamentele noi, construite în ultimii ani în ansamblurile rezidenţiale din capitala Banatului. Astfel, un metru pătrat de apartament nou, complet finisat şi dotat, a ajuns la preţul celui dintr-o locuinţă veche, construită în era comunistă.

Singura diferenţă de preţ între imobilele noi şi cele vechi se datorează, astfel, suprafeţei oferite. „Am ieftinit apartamentele noi, de la 1.500 de euro pe metru pătrat, la 1.100 de euro, dar oamenilor le este teamă să cheltuie bani”, a declarat Delia Panin, manager de proiect în cadrul grupului imobiliar Trustee.

Preţul pentru un metru pătrat de apartament într-un ansamblu rezidenţial nou coboară spre nivelul de o mie de euro la majoritatea dezvoltatorilor din Timişoara, cu variaţii în funcţie de zona în care este amplasat imobilul. 

Expoziţiile conving puţini cumpărători


Zecile de târguri şi expoziţii imobiliare organizate în 2009 la Timişoara au stârnit curiozitatea potenţialilor clienţi, dar contractele încheiate în cadrul lor rămân reduse. „Oamenii vin, întreabă preţul şi cum se poate negocia el, dar în urma expoziţiilor la care am participat am încheiat numai două contracte”, a explicat Mihaela Oglan, director de vânzări în cadrul Banu Construct.

Ieftiniri în masă la apartamentele vechi

Vânzările rămân blocate din cauză că bănăţenii nu vor să scoată banii de la saltea. „Oamenii au bani, dar le este teamă, pentru că nu ştiu ce se va întâmpla”, a spus Remus Sitariu, expert economist. Preţul mediu pentru apartamentele cu două camere, din blocurile vechi ale capitalei Banatului, se apropie de pragul de 1.000 euro/mp, potrivit unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro.

„Prima Casă nu a impulsionat vânzările, iar rezultatele nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor proprietarilor şi agenţiilor imobiliare”, a declarat Adrian Erimescu, directorul general www.imobiliare.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite