Cărţi de peste 6.000 de euro donate de Consulatul German de la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consulul Republicii Federale Germania la Timişoara, Klaus Christian Olasz, va înmâna o importantă donaţie de carte de specialitate secţiei Artele Spectacolului - Actorie (limba germană) de la Facultatea de Muzică din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.

La solicitarea coordonatoarei secţiei Artele Spectacolului - Actorie, Eleonoara Ringler-Pascu, Fundaţia Germană pentru Cercetare a achiziţionat peste 500 de monografii ştiinţifice care tratează o mulţime de subiecte în arta teatrală, din teorie cât şi practică, istorie şi contemporaneitate precum şi literatură primară ca şi material didactic individual pentru toţi anii de studiu, donaţie cu o valoare totală de 6.100 euro.

Cu această ocazie Republica Federală Germania îşi confirm respectul şi ataşamentul faţă de această secţie unică în lume – actorie în limba germană într-o ţară aflată de fapt în afara spaţiului german”, a spus Klaus Christian Olasz.

Înmânarea donaţiei de carte va avea loc astăzi, de la ora ora 15.00, în Aula Bibliotecii. Actriţa timişoreană Ramona Olasz, chiar soţia consulului german, va interpreta un moment solo care încadrează perfect evenimentul, un moment inspirat dintr-un text al umoristului german de curând trecut în nefiinţă, Vicco von Bülow.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite