Cartea cu care înfunzi patru ani de puşcărie în China a fost prezentată la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Sturdza a prezentat volumul la Timişoara
Adrian Sturdza a prezentat volumul la Timişoara

„Nouă Comentarii despre Partidul Comunist” a fost lansată astăzi la sediul Societiţii Timişoara. Este cartea care i-a şocat pe toţi chinezii din lume şi care a provocat peste 80 de milioane de demisii din partid.

Lucrarea a anunţat, în 2004, dezintegrarea Partidului Comunist din China. Peste 80 de milioane de persoane şi-au anunţat demisia din partid. „Nouă Comentarii despre Partidul Comunist” reprezintă o serie de editoriale de ziarul DaiJiYuan, ediţia în limba chineză a ziarului The Epoch Times, din New York. Autorul cărţii este ţinut în mare secret din motive lesne de înţeles. „Comentariile” sunt interzise în China şi s-a folosit „Marele Firewall” pentru a bloca în mod sistematic accesul prin Internet la textele cărţii.

Dacă eşti prins în China cu această carte, te-ai asigurat cu patru ani de închisoare. Există nenumărate cazuri. Recent, o stewardesă din Australia a avut de suferit pentru simplul motiv că avea asupra ei cartea pe care o citea. Ea prezintă comunismul ca pe o fiinţă. Violentă şi criminală şi toate celelalte trăsături. Ea se tipăreşte în clandestinitate în China, se pun afişe pe perete, se scriu fragmente pe bancnote”, a spus Adrian Sturdza, responsabilul în limba româna de la The Epoch Times. 

Populară în chinatownuri

„Nouă Comentarii despre Partidul Comunist” a fost tradusă în 17 limbri şi vorbeşte despre comunism cu o abordare inedită. Autorul a adus peste 300 de documente, rapoarte oficiale şi date istorice prin care prezintă Partidul Comunist Chinez , pe care le-a publicat de-a lungul timpului în The Epoch Times. În timp ce distribuirea în mod public a cărţii nu este posibilă în China, în chinatown-urile din întreaga lume este ceva obişnuit să găseşti standuri cu “Dă-ţi demisia din Partid” unde chinezii îşi pot depune demisiile.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite