Carpatair anulează unele curse care ajungeau la Timişoara. De vină e un scandal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Compania a decis să anuleze cursa Timişoara-Cluj după ce a fost acuzată că a pus în pericol viaţa a sute de pasageri. Conducerea Carpatair se plânge că se fac presiuni, după ce compania a făcut plângeri la Comisia Europeană.

Compania cu sediul central la Timişoara a fost implicată într-un nou scandal, după ce piloţii au încercat, sâmbătă şi luni, să decoleze cu avioanele, fără să efectueze operaţiunea de degivrare, adică de curăţare a gheţii depuse pe fuzelaj şi aripi. Cei de la Carpatair se plâng de presiuni făcute de conducerea aeroportului din Cluj, astfel că au decis să anuleze orice activitate din zonă, lucru care duce la anularea cursei Timişoara-Arad. Închiderea bazei operaţionale Carpatair de la Cluj va duce la desfiinţarea a aproximativ 20 locuri de muncă.

Carpatair mai are depusă o plângere la Comisia Europeană referitoare la ajutoare de stat între Aeroportul din Timişoara şi competitorul său compania low-cost Wizz Air. Ancheta se află în derulare. 

Înfiinţată în 1999, Carpatair operează pe 10 aeroporturi interne şi 19 externe. Numărul total al zborurilor regulate ale companiei depăşeşte 360 pe săptămână, spre 27 de destinaţii din 8 ţări.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite