Timişoara: Clanul Cârpaci terorizează oraşul, sub protecţia procurorilor şi susţinut de nume grele din sistemul judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Clanul Cârpaci terorizează oraşul, sub protecţia procurorilor şi susţinut de nume grele din sistemul judiciar
Timişoara: Clanul Cârpaci terorizează oraşul, sub protecţia procurorilor şi susţinut de nume grele din sistemul judiciar

Bătaia încasată de avocatul timişorean Carmen Obârşanu este doar un exemplu al atitudinii violente cu care clanurile ţigăneşti au ajuns să domine Timişoara.

Citeşte şi:
Timişoara: Un clan ţigănesc a bătut şi a ameninţat o avocată

Dosarele "baştanilor" au fost muşamalizate la Parchet
Terorizată de baştani
Timişoara: Procurorii dosesc dosarele romilor
Timişoara: Procurorii ţin la sertar dosare penale cu pagube de milioane de euro făcute de clanurile romilor de mătase
 

Clanul Cârpaci unul dintre cele trei clanuri care au făcut zeci de milioane de euro din afaceri imobiliare bazate pe teroare, a beneficiat de sprijin şi clemenţă din partea unor persoane importante în sistemul judiciar.

Legături cu fostul procuror general

Legăturile baştanului Ionelaş Cârpaci cu notarul Safta Criste, soţia fostului procuror general al României, Mircea Criste, sunt deja notorii în Timişoara. Au ieşit la lumină după ce, anul trecut, s-a descoperit una dintre cele mai mari escrocherii imobiliare din istoria recentă a Timişoarei. O persoană care nici acum nu a fost depistată de procurori a produs documente de identitate maghiare pe un nume fictiv, a falsificat o dispoziţie a primarului de retrocedare a unui teren în valoare de 2 milioane de euro, s-a intabulat pe baza falsurilor şi apoi a încercat vânzarea terenului. Unele dintre documentele cu care s-a pus la cale escrocheria au fost încheiate în biroul notarului public Safta Criste, soţia fostului procuror general Mircea Criste, cu Ionelaş Cârpaci pe post de „intermediar”. Pusă în faţa evidenţei, Safta Criste a recunoscut legăturile cu Cârpaci (foto jos).

image

Fostul şef DNA a pasat dosarul

Dosarul escrocheriei a fost iniţial pasat, luni de zile, între DNA Timişoara şi Parchetul Curţii de Apel Timişoara, nici până acum procurorii nu au dat vreo soluţie în caz. Numele lui Ionelaş Cârpaci apare şi într-un alt dosar penal, în care prejudiciul este de aproape trei milioane de euro. Dosarul penal este blocat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara de aproape un an. Şi aici s-au produs falsuri pentru intabularea altui teren, care a fost apoi vândut unui dezvoltator imobiliar.

Terorizaţi în propriile case

În ultimii ani zeci de pensionari s-au plâns Poliţiei Timiş că sunt efectiv terorizaţi în propriile case pentru a vinde imobilele, la preţuri modice, către clanurile de romi. „Poliţia a deschis mai multe dosare penale, investigate în special prin Secţia 1, dar Parchetul Judecătoriei a decis în fiecare caz să dea neînceperea urmăririi”, a informat o sursă din conducerea Poliţiei Timiş. „Noi nu putem comenta deciziile Parchetului”, a declarat recent şeful poliţiei, comisarul-şef Săndel Palade (foto jos), când a fost întrebat de ce nu se finalizează dosarele clanurilor.

image

Procurorul "NUP" a avansat la DNA

Foarte interesant este că procurorii care s-au arătat foarte indulgenţi cu clanurile ţigăneşti au avansat spectaculos pe funcţii. Este cazul procurorului Ciprian Dorobanţu care a ajuns procuror DNA plecând de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara. Dorobanţu a fost acuzat de un timişorean, Vladimir Voiasciuc (foto jos), că a muşamalizat mai multe dosare.



Voiasciuc a depus zeci de plângeri la Poliţie şi a primit până acum şapte decizii prin care s-au închis cauzele împotriva mafiei imobiliare ţigăneşti sub pretextul că nu se întrunesc toate condiţiile comiterii infracţiunilor sesizate. Toate emise de acelaşi procuror. „Ameninţările formulate de Ioan Gribowski nu au fost puse în aplicare de acesta, deşi avea posibilitatea de a o face (...)", se arată într-o rezoluţie de NUP semnată de procurorul Dorobanţu. Procurorul Cpirian Dorobanţi a tratat astfel mai multe situaţii în care lui Voiasciuc i s-a spus că i se va tăia capul cu o sabie de samurai sau va fi împuşcat. În disperare de cauză, Voiasciuc a înfiinţat un site pe Intrenet, în care denunţă complicitatea autorităţilor judiciare cu mafia imobiliară a romilor de mătase.

Vezi video cu un scandalul făcut de clanul care l-a ameninţat pe Vladimir Voiasciuc, într-o vilă din centrul Timişoarei:

 

Poliţist bătut şi abandonat în pădure

image

Clanurile ţigăneşti nu se tem nici măcar de poliţişti. Un poliţist timişorean, care a dorit să-i fie protejată identitatea, a povestit cum a fost bătut, acum aproape doi ani. „Un profesor universitar avea un apartament într-o vilă de pe strada Mihai Viteazul. În alt apartament intrase clanul lui Smoktun Trifu, zis Diamnatul. Au început să-l terorizeze pe profesor până când s-a mutat de acolo. Profesorul a închiriat apartamentul unui poliţist tânăr, de la Arme şi Muniţi. Într-o seară l-au bătut şi l-au aruncat la Pădurea Verde. Omul a fost pe punctul să-şi piardă ochiul din bătaie. Nimeni nu a păţit nimic”, a povestit o sursă din Poliţia Timiş.

Profesor universitar terorizat

Ioan Cotăescu, şeful Catedrei de Fizică Teoreticaă a Facultăţii de Fizică de la Universitatea de Vest a cunoscut şi el agresivitatea clanului Cârpaci. In 1997, profesorul acesta a cumpărat, în baza Legii 112, apartamentul în care locuia, într-o vilă de pe strada Trandafirilor 13. In 2003, unul dintre apartamente a fost vândut baştanului Ionel Carpaci, care şi-a schimbat numele ulterior in Kierpacz.  „Au spus că dacă nu le vindem ne distrug pentru că asta este casa lor. Bărbatul mi-a spus că mă nenoroceşte şi dacă mă ţine 20 de ani în procese”, a povestit profesorul universitar. Pentru că a refuzat, profesorul şi familia lui au fost supuşi unui adevărat asediu. Până şi vizitatorii acestora erau agresaţi la intrarea în imobil.

Vezi o anchetă a TVR, emisiunea "Ochiul Magic", despre cazul profesorului Cotăescu şi al lui Vladimir Voiasciuc. De ani de zile presa atrage atenţia autorităţilor cu privire la teroarea clanurilor ţigăneşti, fără ca cineva să ia o măsură:


 

Bătută în plină stradă

Atitudinea violentă cu care clanul controlează centrul Timişoarei s-a văzut din nou ieri seară.  Avocata Carmen Obârşanu a fost bătută cu bestialitate, de  mai mulţi indivizi care fac parte din clanul Cârpaci. Carmen Obârşanu susţine că a fost bătută cu pumnii şi picioarele sub ochii îngroziţi ai clientului său, pe care îl apără într-un proces cu romii. „Ţiganii dărâmau gardul clientului meu şi am venit să văd ce s-a întâmplat. La plecare am traversat strada şi am fost înconjurată de trei bărbaţi şi trei femei. Ei m-au lovit cu pumnii, iar ele cu tocul pantofilor până m-au umplut de sânge”, a spus avocatul Carmen Obârşanu. Femeia s-a dus de dimineaţă la Poliţie (foto jos) pentru a depune plângere.


image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite