ROMÂNIA REALĂ: Cum rămâne fără vinovat carnagiul din Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maşina condusă de Claudiu Hauptmann s-a făcut zob
Maşina condusă de Claudiu Hauptmann s-a făcut zob

Ucigaşul Hauptmann îşi vede liniştit de viaţă, iar dosarul lui zace la Poliţie. Claudiu Hauptmann, de 19 ani, a ucis şase persoane în luna iulie, însă dosarul este blocat cu scuza că nu sunt bani pentru expertize tehnice.

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Poliţişti şi procurori timişeni au pus bomboana pe coliva dosarului celui mai crunt accident din 2009, din Banat. Anchetatorii nu au reuşit să finalizeze ancheta nici la jumătate de an după ce şase persoane au fost ucise când maşina Peugeot condusă nebuneşte de Hauptmann a  izbit în plin un Daewoo Espero. Vitezometrul din Peugeot a rămas blocat la 130 de kilometri pe oră.



Beizadea a unui om de afaceri din Reşiţa, Claudiu Hauptmann şi-a băgat în mormânt iubita, în vârstă de 18 ani, cea mai bună prietenă a acesteia şi încă patru muncitori, iar acum se pregăteşte de examenul maturităţii. Vitezomanul învaţă acum liniştit pentru bacalaureat, examen care va avea loc în iulie 2010, la exact un an de la momentul în care Hauptmann a luat şase vieţi.

Adelina Ardelean şi Claudiu Hauptmann

Vorbe goale

Anchetatorii nu au reuşit să aducă în dosar proba fără de care nu îl pot trimite în judecată pe Claudiu Hauptmann. În timp ce pe dosar se pune praful, reprezentanţii Poliţiei Timiş susţin că nimic nu e anormal în caz.  „Ancheta este în plină desfăşurare, poliţiştii îşi fac datoria şi vor finaliza acest dosar în cel mai scurt timp posibil”, a spus ieri Andrei Emil, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş. 

A plătit autopsia copilului lui

Poliţiştii însă nu au la dosar expertiza tehnică a automobilului, care va întârzia cel puţin jumătate de an. Experţii sunt foarte ocupaţi, iar poliţiştii şi procurorii susţin că nu au bani pentru expertiză. Familia lui Hauptmann, care e foarte înstărită, a refuzat să plătească expertiza. Ironia soartei este că nota expertizei tehnice a fost predată rudelor celor care au murit. Tatăl Deliei, o tânără de 18 ani ucisă în accident, a plătit 2.000 de lei pentru expertiză, însă nu a mai primit niciun semn de la anchetatori. 



„Am plătit la Insitutul de Medicină Legală pentru autopsie, că nu sunt bani şi nu se poate derula ancheta dacă nu există expertiza medico-legală. Nu înţeleg ce legătură au expertizele făcute de specialişti la maşini cu expertiza medico-legală. Expertiza maşinilor a fost cerută de familia Hauptmann. Mi s-a spus că, dacă Hauptmann nu plăteşte expertiza, ancheta nu poate merge mai departe, iar el nu are niciun interes să facă asta. Nu vreau decât să se facă dreptate, să plătească pentru că a luat şase vieţi”, a spus Ion Roşian.



Ovidiu Jurchiţa, de 34 de ani, se afla în automobilul Daewoo Espero, care circula regulamentar şi a fost lovit din plin, cu 130 de kilometri la oră, de automobilul Peugeot al vitezomanului din Reşiţa. Pentru soţia văduvă şi copilul orfan a trecut cel mai trist Crăciun.



„De Moş Crăciun mi-a spus că vrea să-l primească pe tata înapoi. Nu ştiu cum să explic durerea asta. Aşteptăm degeaba un rezultat de la autorităţi” a spus Irina Jurchiţa, văduva bărbatului ucis de beizadeaua Hauptmann.


Adelina Ardelean, majoreta ucisa de Claudiu Hauptman Claudiu Hauptmann Timisoara: Carnagiul din Banat a fost provocat de Claudiu Hauptmann
Timisoara: Carnagiul din Banat a fost provocat de Claudiu Hauptmann
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite