Timişoara: Carnagiile de pe şoselele din Banat, care au rămas nepedepsite de justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Carnagiile de pe şoselele din Banat, care au rămas nepedepsite de justiţie
Timişoara: Carnagiile de pe şoselele din Banat, care au rămas nepedepsite de justiţie

Şoselele din Banat sunt împânzite cu cruci din metal, semne ale zecilor de vieţi curmate de inconştienţă.

În accidentul provocat săptămâna trecută de Claudiu Hauptmann, tânărul de 18 ani din Reşiţa, între localităţile Birda şi Voiteni, au murit patru oameni, aflaţi într-o maşină care circula regulamentar, dar şi iubita lui Hauptmann şi o prietenă a acesteia, ambele de 18 ani. Vitezomanul abia ajuns la vârsta majoratului are mari şanse să scape de puşcărie. Cel puţin, aşa arată precedentele stabilite de alţi autori ai unor carnagii similare celui de la Birda.

Condamnat la locul de muncă

Un şofer de 22 de ani, care şi-a ucis şapte colegi după ce a intrat cu un ARO într-un copac lângă Becicherecu Mic, a scăpat cu o sentinţă de cinci ani de închisoare cu executare la locul de muncă. Tot ce trebuia să facă timişeanul Constantin Stînă era să meargă în fiecare zi la lucru, iar statul i-a tras, timp de cinci ani, o treime din salariu. Asta, cu toate că a provocat cel mai grav accident din anul 2003 din Timiş. El era angajat al firmei Confort S.A. şi se îndrepta cu cei şapte colegi spre Cenad, unde construiau sediul Vămii. Deşi expertizele tehnice arătau că automobilul nu avea probleme tehnice, Judecătoria Timişoara a apreciat că şoferul nu trebuie să facă închisoare.

„Deşi accidentul rutier a avut consecinţe extrem de grave, aplicarea pedepsei cu închisoarea nu se justifică pentru că nu ar putea contribui în niciun fel la reparaţia morală a familiilor victimelor”, se arată în sentinţa Judecătoriei Timişoara. El nu a fost condamnat la închisoare şi pentru că accidentul i-a produs o traumă reală, iar psihologii au apreciat că şoferul are coşmaruri.

Vinovat de negăsit


Un şofer de TIR, din Bulgaria, a fost condamnat la şase ani de închisoare după ce a provocat tragedia rutieră a anului 2004 în Timiş. El a ucis cinci oameni pe şoseaua Timişoara - Arad.

Şoferul nu a fost găsit nici acum, deşi este condamnat definitiv şi irevocabil de trei ani. Victimele sale circulau într-un Mercedes, când au fost spulberate de TIR-ul condus de Valeri Borissov, care a intrat pe contrasens.

7
Oameni au murit în accidentul provocat de un timişean în anul 2003

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite