Timişoara: "Cărămizile" pe care se construieşte noua echipă de la "Poli"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marian Iancu a anunţat că vrea să întinerească echipa până la o medie de vârstă de 23 de ani, însă în prezent jucătorii de bază sunt cei care au în jur de 30 de ani. Alexa, Cisovsky sau fraţii Karamyan sunt fotbaliştii cu experienţă pe care „Poli” se bazează pentru reconstrucţia echipei.

Conform planului pus la punct de conducerea clubului bănăţean, majoritatea jucătorilor pe care echipa se bazează în acest moment nu vor mai avea loc în curând în lotul alb-violet. „Anul competiţional 2009-2010 ne găseşte cu o medie de vârstă a lotului de 24 ani pentru 32 de jucători, urmând ca în 2010-2011 aceasta să coboare la aproximativ 23 ani. Acest lot am început de acum să-l pregătim pentru următorii trei ani competiţionali, adică până în 2012-2013”, spune o parte a comunicatului semnat de Marian Iancu.

Căpitanul Dan Alexa, fundaşul Marian Cisovsky, portarul Pedro Taborda şi fraţii Karamyan sunt singurii jucători din lot care au împlinit deja 30 de ani. Înafară de Taborda, care probabil va pleca în pauza de iarnă, ceilalţi patru sunt baza pe care „Poli” îşi construieşte echipa următorilor ani. „Mă simt foarte bine aici. Am reuşit să am prestaţii foarte bune aici şi datorită echipei. E diferit faţă de Slovacia, acolo sunt doar două echipe mari care se bat pentru titlu, aici sunt opt sau nouă  care se bat acolo în faţă, dar îmi place că e mai mare disputa”, a descris slovacul Marian Cisovsky experienţa sa de până acum în România.

Drama lui Cisovsky

Fundaşul lui „Poli”, jucător de bază de la sosirea la Timişoara, trece acum prin cea mai lungă perioadă de absenţă de pe teren din cariera sa de fotbalist. Marian Cisovsky a fost operat la ligamentele încrucişate ale genunchiului drept, la începutul lunii octombrie.

„Primele zile au fost cumplite. Totul a venit aşa, pe neaşteptate. Nu am simţit nici o durere, doar că ceva nu e în regulă. Dar a fost fatal, totul s-a schimbat pentru mine. A venit operaţia la ligamentele încrucişate şi verdictul: 6 luni fără fotbal. Nu mi-am imaginat că voi trece vreodată prin aşa ceva”, a rememorat jucătorul bănăţenilor.

Cisovsky va începe abia în ianuarie alergările uşoare şi speră să fie apt pentru prima etapă a returului. Între timp, le ţine pumnii colegilor pentru partida cu Dinamo. „Când îi văd că pleacă la antrenament şi eu la sală, urăsc sala aia! În ianuarie încep să alerg, iar din martie, revin în iarbă. Îmi vine greu şi să mă uit la fotbal, dar am să-i susţin cu Dinamo. Eu cred că dacă echipa va cîştiga acest meci, lumea va mai uita ce a fost mai puţin bun în ultima vreme”, este de părere Marian Cisovsky.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite