Captură de ţigări la frontieră: tutunul de contrabandă era ascuns în rezervorul de benzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contrabandiştii de ţigări continuă să fie ingenioşi atunci când vine vorba de introducerea în ţară de bunuri de contrabandă. Nu sunt însă suficient de inventivi, mai ales că poliţiştii de frontieră au ajuns să controleze şi rezervorul maşinilor, respectiv roţile de rezervă.

În după-amiaza zilei de luni, la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia s-a prezentat, pentru a intra în România, conducând un autoturism de teren, Eugen N., în vârstă de 21 de ani, din judeţul Timiş. În timpul efectuării formalităţilor de frontieră echipa de control formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului deoarece exista suspiciunea că tânărul transportă ţigări. Cu această ocazie, în rezervor şi roata de rezervă a maşinii, au fost descoperite ascunse şi nedeclarate 804 pachete cu ţigări fabricate în Serbia, marca „Fast" în valoare de 3.457 lei.

Luni seara, la Moraviţa, s-a prezentat, pentru a intra în România cetaţeanul sârb Aleksandar K., în vârstă de 35 de ani. La bordul maşinii sârbului au fost descoperite ascunse şi nedeclarate 340 pachete cu ţigări fabricate în Serbia, marca „Trokadero", în valoare de 630 lei.

image

Autoritatea Vamală a dispus ridicarea întregii cantităţi de ţigări în vederea confiscării, a aplicat amenzi contravenţionale în cuantum de 15.000 de lei şi a indisponibilizat un autoturism până la achitarea sancţiunii. Totodată, în primul caz, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite