Poliţiştii au făcut cea mai mare captură de petarde periculoase din 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obiectele pirotehnice au fost capturate şi duse în depozitele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş
Obiectele pirotehnice au fost capturate şi duse în depozitele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş

Oamenii legii au găsit mii de petarde în formă de rachete şi de grenade, într-un depozit. Acestea sunt considerate foarte periculoase, iar dacă ar fi ajuns pe mâna copiilor ar fi fost grav. Proprietarii depozitului sunt de negăsit, însă dacă  vor fi găsiţi, aceştia vor fi reţinuţi şi prezentaţi procurorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Captura este de câteva zeci de mii de euro. Ancheta poliţiştilor arată că petardele, de toate dimensiunile, erau introduse legal în ţară, de către firme autorizate să vândă marfa. În căutarea unui profit cât mai mare, petardele erau vândute ilegal către intermediari, la preţuri de cinci ori mai mari decât costul lor de import.

Printre materialele găsite de poliţişti se află şi obiecte care pot fi comparate cu muniţia, care folosite de copii i-ar putea răni foarte grav. „Captura a fost cea mai importantă de anul acesta, proprietarii depozitului şi importatorii urmând să fie reţinuţi şi trimişi în judecată”, a spus Andrei Emil, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite