Timişoara: Capcanele tamponărilor care nu trec pe la Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Capcanele tamponărilor care nu trec pe la Poliţie
Timişoara: Capcanele tamponărilor care nu trec pe la Poliţie

Schimbarea sistemului de constatare a pagubelor din accidentele rutiere aduce vicii ascunse pentru şoferi.

CITEŞTE PE ACEEAŞI TEMĂ:

VIDEO Şoferiţă izbită de tramvai lângă Spitalul Militar

Accident în lanţ cu trei tramvaie (UPDATE VIDEO)

VIDEO Piţipoancele fac ravagii prin oraş la volan (GALERIE FOTO)

Cum sunt vânaţi românii pe autostrăzi în Ungaria (GALERIE FOTO)

Companiile de asigurări pot păcăli şoferii care mizează pe constatarea amiabilă. Începând de azi, şoferii implicaţi în accidente de circulaţie uşoare se pot prezenta direct la companiile de asigurări să declare coliziunea, fără să treacă pe la Poliţia Rutieră.

„Dacă şoferii se înţeleg asupra vinovăţiei, ei pot merge să completeze formularele de constatare amiabilă a accidentului la compania la care este asigurat şoferul responsabil de producerea coliziunii”, a spus subcomisarul Dumitru Domoşneanu, şeful Poliţiei Rutiere Timişoara.

Şoferii rămân fără permis

Pentru că în cazul accidentelor uşoare, şoferii care nu acordă prioritate rămân fără permis, de acum Poliţia Rutieră va cere lunar companiilor de asigurări să predea schiţele tuturor accidentelor rutiere uşoare.

Astfel, şoferii care greşesc, vor primi acasă prin poştă solicitarea de a preda permisul la Poliţia Rutieră, după analizarea schiţei accidentului.

În plus, dacă există culpă comună, şoferii se pot trezi că asigurătorii îi vor despăgubi doar cu jumătate din contravaloarea reparării automobilului.

Află joi dimineana în ADEVARUL cum te pot păcăli companiile de asigurări cu constatarea amiabilă a accidentelor rutiere uşoare

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite